Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selviäisitkö kynnyksestä? Heurekaan avataan pyörätuolirata, jossa jokainen voi testata pärjäämistään

Radalla voi testata, miten hyvin selviäisi pyörätuolilla kaupunkiympäristössä

Kaupunki
 
Liisa Niemi
Heureka
Pyörätuolirata on tehty muistuttamaan kaupunkiympäristöä.
Pyörätuolirata on tehty muistuttamaan kaupunkiympäristöä. Kuva: Heureka

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevaan tiedekeskus Heurekaan avataan pyörätuolirata. Rata on suunniteltu yhdessä Invalidiliiton kanssa.

Radalla pääsee kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista. Rata auttaa ymmärtämään haasteita, joita pyörätuolilla liikkuvat joutuvat kohtaamaan arkielämässään. Radalla jokainen voi testata, kuinka hyvin suoriutuu muun muassa tasoeroista, ovista ja kynnyksistä. Pyörätuolirata on parikymmentä metriä pitkä ja siinä voi liikkua kahdella pyörätuolilla samaan aikaan.

”Radan kautta pystymme antamaan kävijöille kokemuksen siitä, että joissakin tilanteissa saavutettavuus voi olla aito ongelma. Pyörätuoliradalla liikkuminen voi olla monelle silmiä avaavaa”, sanoo Heurekan toiminnanjohtaja Tapio Koivu.

Invalidiliiton tilaamasta tutkimuksesta selviää, että suomalaiset suhtautuvat esteettömyyteen ja sen edistämiseen erittäin myönteisesti.

”On äärimmäisen hienoa nähdä, että suomalaiset pitävät esteettömyyttä näin tärkeänä. Kun väestö ikääntyy, tarvitsemme huomattavasti enemmän esteettömiä asuntoja kuin mitä nyt on tarjolla”, toteaa Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen johtaja Marika Nordlund.

Pyörätuoliradan avajaisia vietetään maanantaina 20. kesäkuuta tiedekeskus Heurekan ulkonäyttelyalueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat