Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin artesaani-leipomokahvilat vaihtavat omistajia: Fazer osti Keisari-ketjun, Korkeavuorenkadun Story Delistä Little Brooklyn Bakery

Leipomokahvilat keskittyvät Helsingissä. Korkeavuorenkadulla kaksi leipomokahvilaa vaihtaa omistajaa liki samaan aikaan.

Kaupunki
 
Erkki Laine
Fazerin leipiä Kluuvikadun myymälän leipomossa.
Fazerin leipiä Kluuvikadun myymälän leipomossa. Kuva: Erkki Laine

Helsingin leipäkahviloissa tapahtuu liki samanaikaisesti kaksi muutosta.

Fazer ostaa Leipomo Keisarin ja kasvattaa näin viiden Fazer-artesaanimaisen leipomokahvilansa myymäläverkon kolminkertaiseksi eli viiteentoista Keisari-kahviloiden avulla.

Leipomo Keisarin myymälät sijaitsevat Korkeavuorenkadulla, Liisankadulla, Sandelsinkadulla, Itämerenkadulla, Suvilahdenkadulla, ja kauppakeskuksista Kampissa, Asematunnelin Citycenterissä, Isossa Omenassa, Lippulaivassa ja Granissa.

Tuotteita myydään myös esimerkiksi Stockmannilla ja kuudessa helsinkiläisravintolassa.

Fazer avasi Suomessa ensimmäisen artesaanimaisen leipomomyymälänsä 2013 Helsinkiin.

Yhtiö oli aiemmin ostanut esikuvana toimineen artesaanileipomoketju Gateaun Ruotsissa 2011. Se on kasvanut Ruotsissa 12 myymälästä 32:een.

“Tarjoomamme kasvattaminen on olennainen osa kasvustrategiaamme. Artesaanileipä on nyt vahva maailmanlaajuinen trendi. Kaupan myötä Fazer nousee artesaanileivän markkinajohtajaksi pääkaupunkiseudulla”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo tiedotteessa.

Leipomo Keisarin toimitusjohtaja Tatjana Aminoff ryhtyy kaupan jälkeen johtamaan Fazerin artesaanileipomotoimintaa Suomessa, Fazer kertoo.

Toinen pienempi yritysmuutos tapahtuu Korkeavuorenkadun Story Deli -kahvilassa.

Se lopettaa ja tilalle tulee Brooklyn Cafe, joka toimii lähistöllä myös Fredrikinkadulla, ja myös Otaniemessä.

Brooklyn Cafe & Bakery on kahden Brooklynistä kotoisin olevan sisaruksen, Sharron ja Brenda Toddin perustama kahvila, joka on erikoistunut amerikkalaisiin leivonnaisiin.

Korkeavuorenkadun Story on lähes Leipomo Keisarin Korkeavuorenkadun myymälän vieressä. Vieressä on vielä kolmaskin kahvilaketju SIS. Deli+Café.

Story-kahvilan isompi kahvila-ravintola on toiminut Kauppahallissa kesäkuusta 2014 lukien.

Story myy osaomistajiensa Teemun ja Markuksen artesaanileipiä ja leivonnaisia.

Saman ryhmittymän Teemu Aura ja Markus Hurskainen pyörittävät lähistöllä Patisserie Teemu & Markusta. Saman joukon Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen omistavat We Are Group -yhtiötä, joka pyörittää muun muassa ravintoloita Sushibar+Wine, Vin-Vin ja Bier-Bier. Yhtiö tuo myös maahan viinejä ja olutta. Nelikko avasi äskettäin Pikku Robertinkadulle OX-ravintolan.

We are Groupin toimitusjohtaja Anders Westerholm kertoo Story Delin muuttuvan Little Brooklyn Cafeksi ”sievällä liiketoimintakaupalla”, jossa Story Delin toiminta samalla loppuu.

Westerholmin mukaan Story aikoo seuraavaksi perustaa Helsinkiin yhden ison kahvila-ravintolan, jossa ruoka valmistetaan paikan päällä.

”Yritettiin Story Deliä yli vuoden päivät, ja katsoimme ryhdymmekö monistamaan Story Delejä. Nyt keskitymme kahvila-ravintoloihin, missä pystymme tekemään kaiken paikan päällä”, Westerholm kertoo.

Leif Rosas
Kauppahallin Storyn kahvila on valoisa ja avoin.
Kauppahallin Storyn kahvila on valoisa ja avoin.
Sabrina Bqain
Sharron Todd työskenteli Brooklyn Cafessa Fredrikinkadulla vuonna 2014.
Sharron Todd työskenteli Brooklyn Cafessa Fredrikinkadulla vuonna 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat