Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron hallitus ei saanut selvyyttä metron avajaispäivästä – aikataulu selviää kesäkuun lopussa

Sweco PM:n toimitusjohtaja Maija Jokela siirtyy johtamaan konsulttiprojektia.

Kaupunki
 
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Länsimetron toiminnan aloittaminen on törmännyt hankaluuksiin, kun esimerkiksi savunpoistopuhaltimiin liittyviä komponentteja ei ole vielä toimitettu. 52 järjestelmän yhteensovittaminen on jokaikisestä järjestelmästä kiinni, ja esimerkiksi Matinkylän asemalla ei ole päästy vielä laitekohtaisia testauksia pidemmälle. Toimittaja Hanne-Mari Tarvonen, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Länsimetro Oy:n hallitus ei saanut perjantaiaamuna järjestetyssä kokouksessaan selvyyttä siihen, milloin länsimetro voidaan avata. Yhtiön mukaan avajaispäivä selviää kesäkuun loppuun mennessä.

HS:n tietojen mukaan metroprojektia vetävä konsulttiyritys Sweco PM antoi kokouksessa hallitukselle lisätietoa rakennustöiden ongelmista. Toimitusjohtaja Maija Jokela ottaa Sweco PM:ssä ylimmän vastuun toimeksiannosta ja raportoi suoraan Länsimetrolle.

HS kertoi perjantaina 10. kesäkuuta, että länsimetro myöhästyy suunnitellusta aikataulustaan. Metron oli tarkoitus aloittaa liikennöinti 15. elokuuta.

Länsimetro Oy tiedotti aluksi, että myöhästyminen johtuu metrojärjestelmien testauksen haasteista. Käytännössä myöhästyminen näyttää kuitenkin johtuvan siitä, että järjestelmien rakentaminen on myöhässä.

Länsimetroa varten rakennetaan 52 erilaista järjestelmää, jotka hoitavat muun muassa paloturvallisuutta, ilmastointia, kulunvalvontaa ja lämmitystä.

Useille metroasemille ei vieläkään ole toimitettu esimerkiksi paloturvallisuusjärjestelmän vaatimia paineenkestäviä savunpoistoluukkuja. Länsimetro Oy:n toimitusjohtajan Matti Kokkisen mukaan tämä johtuu liian myöhään tehdystä tilauksesta.

Oikaisu kello 15.20: Uutisessa oli alun perin kerrottu, että Sweco PM:n toimitusjohtaja Maija Jokela siirtyisi johtamaan rakennusprojektia. Hän ottaa vastuun Sweco PM:n toimeksiannosta.

Vesa Moilanen
Länsimetron avajaispäivää ei vielä tiedetä.
Länsimetron avajaispäivää ei vielä tiedetä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat