Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarkastajat taltuttivat nuoren miehen metrossa ja sumuttivat samalla sivullista – ”Olin hysteerisessä tilassa”

Sumutetta päälleen saanut sivullinen pitää lipuntarkastajien käyttämää voimakeinoa täysin ylimitoitettuna.

Kaupunki
 
Marja Pyykkö
Marja Pyykkö julkaisi perjantaina Facebook-sivullaan kuvia kasvoihinsa sumutteesta saamistaan vammoista.
Marja Pyykkö julkaisi perjantaina Facebook-sivullaan kuvia kasvoihinsa sumutteesta saamistaan vammoista. Kuva: Marja Pyykkö

Helsingin keskustan ja Vuosaaren välillä kulkevassa metrossa perjantaina iltapäivällä matkustanut elokuvaohjaaja Marja Pyykkö sai kasvoihinsa turvasumutetta, jota lipuntarkastajat käyttivät ilman lippua matkannutta nuorta miestä kohti.

Pyykön mukaan liikkeessä ollut metrovaunu oli täynnä matkustajia, kun yksi paikalle tulleista neljästä lipuntarkastajasta päätti sumuttaa poikaa kasvoihin.

”Poika ei antanut tarkastajille henkilöllisyystodistustaan, mutta hän ei käyttäytynyt mitenkään aggressiivisesti. Minusta tarkastajien käytös oli uskomatonta ja heidän vallankäyttönsä ylimitoitettua”, Pyykkö kertoo.

Helsingin poliisi vahvistaa, että metrossa matkustanut nuori mies vältteli lipuntarkastajia, ja tilanne oli ”mennyt painimiseksi”. Tämän jälkeen tarkastajat käyttivät sumutetta.

”Poliisi tuli paikalle ja vei nuoren aikuisen miehen putkaan, jossa hän yhä on”, kertoi komisario Esa Pennanen perjantaina alkuillasta.

HS ei perjantaina tavoittanut HSL:n matkalippujen tarkastusyksikön päällikköä kommentoimaan tapausta, jonka yhteydessä tiettävästi myös kaksi lipuntarkastajaa sai osansa sumutteesta ja joutui käymään sairaalassa.

Pyykkö itse sai turvasumutetta kasvoihinsa ja muualle kehoonsa.

”Kasvoihin jäi jälkiä ja käsivarretkin ovat nyt laikuilla. Tapahtuman jälkeen olin hysteerisessä tilassa, koska en todellakaan voinut odottaa tällaista tapahtuvaksi”, hän kertoi Helsingin Sanomille pian tapauksen jälkeen.

Nuori mies poistettiin Pyykön mukaan metrovaunusta Itäkeskuksen asemalla, jonne myös hän itse jäi.

Pyykkö teki tapauksesta ilmoituksen poliisille.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) työntekijät saavat käyttää turvasumutetta asiakkaan taltuttamiseen, jos tilanteessa on henkeen tai terveyteen kohdistuva uhka.

Viime vuonna lipuntarkastajat turvautuivat sumutteeseen yhdeksän kertaa.

Muokkaus 18.6. kello 10.20: Matkalippujen tarkastusyksikön päällikkön Janne Solalan mukaan lipuntarkastajia vältelleen henkilön ikä oli lähempänä kolmeakymmentä kuin kahtakymmentä vuotta. Siksi ilmaus teini-ikäinen poika on muutettu muotoon nuori mies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat