Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron myöhästyminen harmittaa ostoskeskuksia – tappioista ei vielä tietoa

Länsimetron hallitus ei perjantaina saanut selvyyttä metron avajaispäivästä.

Kaupunki
 
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Länsimetron toiminnan aloittaminen on törmännyt hankaluuksiin, kun esimerkiksi savunpoistopuhaltimiin liittyviä komponentteja ei ole vielä toimitettu. 52 järjestelmän yhteensovittaminen on jokaikisestä järjestelmästä kiinni, ja esimerkiksi Matinkylän asemalla ei ole päästy vielä laitekohtaisia testauksia pidemmälle. Toimittaja Hanne-Mari Tarvonen, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Länsimetro Oy:n hallitus ei saanut perjantaiaamuna järjestetyssä kokouksessaan selvyyttä siihen, milloin länsimetro voidaan avata. Yhtiön mukaan avajaispäivä selviää kesäkuun loppuun mennessä.

HS:n tietojen mukaan metroprojektia vetävä konsulttiyritys Sweco PM antoi kokouksessa hallitukselle lisätietoa rakennustöiden ongelmista.

Toimitusjohtaja Maija Jokela ottaa Sweco PM:ssä ylimmän vastuun toimeksiannosta ja raportoi suoraan Länsimetrolle.

Länsimetron myöhästyminen aiheuttaa päänvaivaa kauppakeskuksille, joiden yhteyteen on rakennettu metroasemat.

”Emme me tietenkään ole iloisia tästä. Viivästyminen vaikuttaa asiakasvirtoihin. Olimme myös suunnitelleet erilaisia toimenpiteitä metron avautumiseen liittyen”, kertoo kauppakeskusjohtaja Espoon Tapiolassa sijaitsevasta kauppakeskus Ainoasta.

Metron ongelmat saattavat johtaa myös siihen, että Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan yhteyteen rakennettua liityntäbussiterminaalia ei avatakaan elokuun puolivälissä. Tämä siirtäisi myös terminaaliin avattavien liikkeiden aukeamista ja aiheuttaisi taloudellisia tappioita yrittäjille.

”Varmasti kaikki yrittäjät toivoisivat, että terminaali voitaisiin avata. Yritykset ovat jo rekrytoineet henkilökunnankin”, sanoo Ison Omenan yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Toni Pokela. Pokelan itsensäkin on tarkoitus avata bussiterminaaliin K-market.

Bussiterminaalin aukeaminen riippuu siitä, miten HSL järjestää korvaavaa liikennettä myöhästyneelle metrolle. Osastonjohtaja Tero Anttila kertoo, että HSL tiedottaa asiasta tiistaina.

Myös Ison Omenan omistavan Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi on närkästynyt metron viivästymisestä.

Isoon Omenaan on tehty suuri laajennushanke, joka on tarkoitus avata yleisölle 11. elokuuta, vain muutamaa päivää ennen metron avajaispäivää.

”Erittäin harmillista, että tieto tulee vain kaksi kuukautta ennen metroliikenteen käynnistymistä”, Yliniemi sanoo.

Yliniemen mukaan metron viivästyminen ei kuitenkaan – bussiterminaalia lukuunottamatta – vaikuta Ison Omenan laajennusosan avajaisiin.

Aikooko Citycon hakea korvauksia Länsimetro Oy:ltä hankkeen viivästymisen takia?

”En voi valitettavasti kommentoida meidän sopimuksiamme. Taloudellisia tappioita pystyn kommentoimaan vasta sitten, kun viivästyksen kesto on tiedossa”, Yliniemi sanoo.

Isoon Omenaan ollaan rakentamassa myös laajaa sosiaali- ja terveystoimen palvelutoria. Espoon peruspalvelujohtaja Juha Metso uskoo kaupungin palveluiden avautuvan Isossa Omenassa sovitussa aikataulussa.

Lauttasaareen kauppakeskus Lauttista rakentavan YIT:n hankekehityspäällikkö Sanni Tuomainen ei usko, että metron myöhästyminen vaikuttaisi Lauttiksen toimintaan.

”Kauppakeskus on mitoitettu paikalliselle ostovoimalle. Se sijaitsee Lauttasaaren perinteisessä kaupallisessa keskuksessa”, Tuomainen sanoo.

Vesa Moilanen
Länsimetron avajaispäivää ei vielä tiedetä.
Länsimetron avajaispäivää ei vielä tiedetä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat