Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo varaa kymmenen miljoonaa koulujen hätäkorjauksiin vuosittain

Espoon sivistystoimen arvion mukaan seuraavan viiden vuoden aikana peruskorjausjonossa on noin 15 koulua.

Kaupunki
 
Rio Gandara / HS
Jousenkaaren koulu Tapiolassa kärsii sisäilmaongelmista.
Jousenkaaren koulu Tapiolassa kärsii sisäilmaongelmista. Kuva: Rio Gandara / HS

Espoo varaa kolmena seuraavana vuotena kymmenen miljoonaa vuodessa koulujen yllättäviin korjauksiin. Puolueet pääsivät tällä viikolla yksimielisyyteen talousarvion kehysohjeesta, joita käsitellään maanantaina kaupunginhallituksessa.

Ryhmät kannattavat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän (kok) esitystä, että hätäkorjauksiin varattuja rahoja ei lasketa osaksi kaupungin investointikattoa vaan ne tulevat sen päälle. Rahoja on varattu vuosittain kymmenen miljoonaa, mutta pottiin kosketaan vasta kun tarvetta ilmenee.

”Se ei siis ole mikään automaatti, vaan rahaa käytetään äkillisissä ja yllättävissä tilanteissa. Siis vaikka, kun koulusta on siirryttävä väistötiloihin viikon sisällä”, selventää valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Seppo Huhta (ps).

Investointikaton on sovittu olevan noin 280 miljoonaa vuodessa seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Tässäkin summassa on luonnollisesti mukana isoja koulujen remontteja ja rakentamisia, mutta Espoossa monet poliittiset ryhmät ovat olleet huolissaan rahojen riittämisestä koulujen kohdalla. Länsimetron rakentaminen ja tuleva Kehä I:n kattaminen vievät rahaa, mutta sisäilmaongelmat vaivaavat samaan aikaan lukuisia kouluja.

Sivistystoimen arvion mukaan seuraavan viiden vuoden aikana peruskorjausjonossa on viitisentoista koulua. Tänä vuonna esimerkiksi Jousenkaaren koulu on jouduttu sulkemaan äkisti.

Huhta sanoo, että puolueet pääsivät nyt yksimielisyyteen sekä kymmenen miljoonan hätärahastosta että laajemmista kysymyksistä.

”Kehyksen isoista linjoista olemme yksimielisiä, siis esimerkiksi siitä, että Espoon velkaantuminen pyritään taittamaan vuoteen 2020 mennessä. Budjetin yksityiskohdista syntyy varmasti syksyllä keskustelua, siis esimerkiksi veroäyristä ja eri menoluokkien tarkoista luvuista”, Huhta arvioi.

Espoolaispuolueet eivät pitkään aikaan ole kokoontuneet neuvottelemaan kehyksestä erikseen. Viime vuosina yksimielisyyttä luvuista on haettu enemmän syksyisin, kun varsinaisesta budjetista päätetään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat