Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n jättihallihanke etenee – kaupunginhallitus päättää alueen varaamisesta maanantaina

Sahara-kentän tai vanhan jäähallin kohtalo ei vielä ratkea.

Kaupunki
 
PES ARKKITEHDIT
Havainnekuva näyttää miltä HIFK:n jäähallin, kauppakeskuksen ja asuinrakennuksia sisältävä suunnitelma näyttäisi Nordenskiöldinkadun varressa. Kaupunginmuseo haluaisi, että samalla paikalla nykyään sijaitseva vanha jäähalli suojeltaisiin.
Havainnekuva näyttää miltä HIFK:n jäähallin, kauppakeskuksen ja asuinrakennuksia sisältävä suunnitelma näyttäisi Nordenskiöldinkadun varressa. Kaupunginmuseo haluaisi, että samalla paikalla nykyään sijaitseva vanha jäähalli suojeltaisiin. Kuva: PES ARKKITEHDIT

HIFK:n suuri hallihanke etenee. Helsingin kaupunginhallitus päättää maanantaina, varaako se hallin suunnittelua varten alueen Nordenskiöldinkadulta.

Helsinki Garden -hankkeen tavoitteena on rakentaa uuden suuren jäähallin lisäksi kauppakeskus, hotelli, asuntoja ja suuret maanalaiset parkkitilat Olympiastadionin ja Jalkapallostadionin naapuriin.

Kaupunginmuseon mukaan vanha jäähalli pitäisi suojella. Vasta myöhemmin ratkeaa, puretaanko halli vai tuleeko siitä osa uutta kokonaisuutta.

Jalkapallojoukkue HJK on ollut huolissaan siitä, että hallin suunnittelualue ulottuu myös juniorien käytössä olevan Saharan harjoituskentän päälle.

Kaupunginhallitukselle tehtävässä esityksessä tähän ei oteta kantaa mitenkään. Siinä jalkapalloilun onnistuminen alueella mainitaan vain ratkaisemattomana haasteena samoin kuin viher- ja virkistysyhteyksien säilyttäminen.

Nyt tehtävä päätös ei merkitse vielä rakennuslupaa. Se tarkoittaa vain sitä, että alue varataan tarkempia suunnitelmia, arkkitehtuurikilpailua ja mahdollisia kaavamuutoksia varten vuoden 2018 loppuun saakka.

Alunperin HIFK suunnitteli hallin rakentamista toiseen paikkaan, Mäntymäen kentälle. Tämä suunnitelma kariutui, koska kaupunkisuunnittelulautakunta ei pitänyt hanketta alueen kaupunkikuvaan sopivana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat