Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemi on saamassa lasipaviljongin

Kaupunginhallitus päättää maanantaina hyväksyykö se lasisen hallin rakentamisen Hakaniemen kauppahallin väistötiloiksi.

Kaupunki
 
Liisa Niemi
HAKANIEMEN YKKÖSKAUPPIAAT
Lasihallille pitäisi löytyä käyttöä myös Hakaniemen hallin remontin jälkeen. Havainnekuvassa lasihalli näkyy etualalla ja Hakaniemen halli heti sen takana oikealla.
Lasihallille pitäisi löytyä käyttöä myös Hakaniemen hallin remontin jälkeen. Havainnekuvassa lasihalli näkyy etualalla ja Hakaniemen halli heti sen takana oikealla. Kuva: HAKANIEMEN YKKÖSKAUPPIAAT

Hakaniemi

Hakaniementorille rakennettavan lasisen paviljongin toteutuminen on hyvin lähellä. Maanantaina selviää saavatko Hakaniemen kauppahallin yrittäjät haluamansa paviljongin, kun Helsingin kaupunginhallitus päättää hyväksyykö se hankesuunnitelman kauppahallin väistötilaksi rakennettavasta lasihallista.

Hakaniemen kauppahalli menee remonttiin tammikuussa 2017.

Hallin peruskorjaus kestää noin puolitoista vuotta, mutta lasipaviljongin rakentamisen hyväksyminen merkitsisi remontin siirtymistä noin puolella vuodella. Alustavasti on arvioitu, että kauppahalli voitaisiin tässä tapauksessa avata takaisin käyttöön heinäkuussa 2019.

Yli satavuotiaan kauppahallin perusteellinen remontointi maksaa 12,5 miljoonaa euroa.

Jos lasinen paviljonki rakennetaan, sille pitäisi löytyä käyttöä myös Hakaniemen hallin remontin jälkeen. Yksi vaihtoehto on jättää lasihalli Hakaniemen torille pariksi vuodeksi kauppahallin remontin valmistumisen jälkeen.

Jatkokäyttöä lasihallille voisi löytyä myös Tukkutorin alaisuudessa toimivasta Helsingin ruokakulttuurin keskittymästä Teurastamolta Sörnäisistä. Siellä lasihallia voitaisiin käyttää ympärivuotisena tilana vihermarkkinoille.

Lasipaviljongin rakentaminen maksaisi enintään 5,7 miljoonaa euroa. Todellinen hinta tarkentuu hallia koskevan tarjouskilpailun ja rakennuksen hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen.

Hakaniemen kauppahallin väliaikaisiksi tiloiksi ehdotettiin myös telttamaista kangashallia Hakaniementorilla tai sen läheisyydessä ja HOK-Elannon tavaratalon toista kerrosta. Helsingin kiinteistölautakunta päätti huhtikuun lopussa kuitenkin yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi lasipaviljongin rakentamista.

Kiinteistölautakunnan esityksen mukaan lasipaviljonki on vaihtoehdoista kallein, mutta myös toimivin.

Idea lasipintaisesta paviljonkirakennuksesta, joka voitaisiin siirtää jatkossa muualle, tuli Hakaniemen kauppahallin yrittäjiltä.

HAKANIEMEN YKKÖSKAUPPIAAT
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat