Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijät valtaavat tiistaina ajoradan Pasilassa protestina liikennejärjestelyille

Tiistaina järjestettävä mielenilmaus koskee Pasilan muuttuneita liikennejärjestelyjä, joita Helsingin Polkupyöräilijät ry pitää pyöräilijöille ja jalankulkijoille vaarallisina.

Kaupunki
 
Sofia Kuisma
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Ratapihantien ja Asemapäällikönkadun risteys Pasilassa kesäkuussa 2016.
Ratapihantien ja Asemapäällikönkadun risteys Pasilassa kesäkuussa 2016. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) järjestää kadunvaltauksen tiistaina protestina Pasilan muuttuneille liikennejärjestelyille, yhdistys kertoo tiedotteessaan. Mielenilmaus seisoo paikallaan ja valtaa Pasilassa Ratapihantiellä ajoradan iltapäivällä kello 16–18. Kadunvaltaukseen osallistuu kävelijöitä ja pyöräilijöitä.

”Kritisoimme tällä nimenomaan nykyistä järjestelyä, joka on erittäin vaarallinen ja hankalakäyttöinen”, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden hallituksen jäsen Tapio Keihänen.

Keihänen ei vielä ennakoi osallistujamäärää. Mielenilmauksessa on mukana Keihäsen mukaan muitakin kansalaisjärjestöjä, kuten ympäristöjärjestö Maan ystävät ja liikennepoliittinen järjestö Enemmistö ry.

Pasilan Tripla-keskuksen työmaa muutti kävely- ja pyöräilyjärjestelyjä huhtikuun alussa, kun pyörätie siirrettiin työmaan vuoksi Ratapihantien itäreunalle. Pyörätie jatkuu sellaisena Teollisuuskadulle, josta noustaan ramppia pitkin takaisin pyörätielle. Tiedotteen mukaan matka sisältää useita liikennevaloja ja jyrkkiä mutkia, jotka haittaavat sujuvaa liikkumista.

HePon tiedotteessa Triplan liikennejärjestelyjä ja sitä koskevia päätöksiä kutsutaan epäselvyyden ja epävarmuuden välitilaksi. Tiedotteen mukaan pienistä parannuksista huolimatta oikeaa parannusta ei tule, ennen kuin Triplan työmaa valmistuu vuonna 2019.

”Kaupunki on tehnyt liikenteestä selvityksiä, mutta se on ollut yli kaksi kuukautta selvitystilassa. Toivomme, että kaupunki noudattaisi omia strategioita, joissa kevyt liikenne laitetaan edelle”, Keihänen kommentoi tarvetta mielenilmaukselle.

Tiedotteen mukaan pyörätie on yksi pääpyöräreiteistä Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat