Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rekkaprotesti jäi vaisuksi: 15 ajoneuvoa ajoi Eduskuntatalolle ja hajaantui matkoihinsa

”Ei sillä liikennettä sotketa”, arvioi keskustassa odottanut komisario HS:lle. Muutama kansanedustaja kävi tapaamassa rekkaväkeä.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Rekkaprotesti jäi vaisuhkoksi
Rekkaprotesti jäi vaisuhkoksi
Rekkamielenosoitus Helsingissä 21. kesäkuuta ei ruuhkauttanut teitä pahasti. Poliisin mukaan Vuosaaresta lähti liikkeelle 12 ajoneuvoa, joista valtaosa oli rekan nuppeja. Rekkaprotesti.fi-ryhmä vastustaa Suomen sisäisten kuljetusten helpottamista ulkomaisille autoille. Kuvaus: Terhi Liimu

Kaisa Hakkarainen HS

Helsingin tiistainen rekkamielenosoitus jäi odotettua vaatimattomammaksi. Poliisin mukaan Vuosaaresta lähti liikkeelle 12 ajoneuvoa, joista valtaosa oli rekan nuppeja.

Mukana olleen Jari-Pekka Salorannan mukaan autoja oli 15. Hän itse osallistui mielenilmaukseen henkilöautolla.

Vaikutukset Helsingin aamuliikenteeseen jäivät olemattomiksi.

”Ei se hirveästi vaikuta. Katukuvassa näkyy, että ihmiset ovat jo kesälomilla”, sanoi saattuetta keskustassa odottanut komisario Heikki Kallio.

Protestiryhmän viestinnästä vastaava Kirsi Kanerva kertoo uumoilleensakin vaatimatonta osanottoa, koska on loma-aika ja tapahtuma järjestettiin hyvin lyhyellä varoitusajalla. Monet autoilijat eivät ehtineet järjestellä ajojaan niin, että pääsisivät mukaan.

Protestoijat vastustavat niin sanotun kabotaasisäännösten muuttamista. Muutos avaisi Suomen sisäisiä kuljetuksia entistä enemmän muihin EU-maihin rekisteröidyille ajoneuvoille.

Helsingin keskustassa protestoijat ohjattiin Mannerheimintien bussikaistalle remontissa olevan Eduskuntatalon liepeille. Autot eivät olisi mahtuneet Pohjoiselle Rautatiekadulle, jonka varrella sijaitsee väliaikainen istuntosali.

Salorannan mukaan kourallinen edustajia kävi silti tapaamassa mielenosoittajia.

”Tulivat kyselemään tyhmiä, vaikka eihän tyhmiä kysymyksiä ole”, Saloranta sanoo.

Eduskunta käsittelee kabotaasiasiaa juuri tiistaina. EU ja Suomi ovat pitkään vääntäneet kättä Suomen kansallisista kabotaasirajoituksista.

EU-asetuksen mukaan Suomeen tavaraa toimittava, toiseen EU-maahan rekisteröity auto saa paluumatkallaan tehdä viikossa kolme Suomen sisäistä kuljetusta, minkä jälkeen auton on poistuttava maasta.

Suomi on kuitenkin kansallisessa lainsäädännössään rajoittanut kabotaasiliikennettä tiukemmin: yläraja on ollut kymmenen Suomesta otetun kuorman purkua kolmen kuukauden aikana.

Rekkaprotesti.fi-niminen riippumaton ryhmä on järjestänyt viime vuosina useita mielenosoitusajoja eri puolilla Suomea. Ensimmäinen protestiajo oli joulukuussa 2014.

Ryhmässä on mukana muun muassa rekka-autojen kuljettajia sekä kuljetusliikkeitä.

Kuljettajien ammattiliitto AKT sekä kuljetusliikkeiden edustaja Skal ovat kabotaasirajoituksista pääpiirteissään samoilla linjoilla protestoijien kanssa.

Skal huomauttaa kuitenkin tiedotteessaan, että laissa säilyy muutosten jälkeenkin kolme kuljetusta seitsemässä päivässä -rajoitus, ja kabotaasikuljetusten on vastakin oltava tilapäisiä.

AKT osoitti tiistaiaamuna tukeaan lupaamalla tarjota osanottajille aamukahvit Vuosaaren sataman Portin grillillä.

Ryhmän jäsenet haluavat toimia mieluummin epävirallisen ryhmän kuin virallisten yhdistysten puitteissa.

Korjaus 9:45: Korjattu eduskunnan istuntosalin katu Arkadiankadusta Pohjoiseksi Rautatiekaduksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat