Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtaosa Espoon vanhoista Helsinki-bussilinjoista saattaa jatkaa koko syksyn – HSL paikkailee länsimetron myöhästymistä

HSL käy vielä lopullisia neuvotteluita bussiliikennöitsijöiden kanssa.

Kaupunki
 
Benjamin Suomela
Länsimetron myöhästymistä paikataan bussiliikenteellä.
Länsimetron myöhästymistä paikataan bussiliikenteellä. Kuva: Benjamin Suomela

Länsimetron myöhästymisen aiheuttamaa liikennekaaosta pyritään lievittämään ylimääräisellä bussiliikenteellä. Helsingin seudun liikenne (HSL) ilmoittaa, että Espooseen ja Kirkkonummelle suunnitellaan ensi syksyksi joukkoliikennettä, jossa bussit kulkisivat ”pääosin” nykylinjaston mukaisesti. Järjestely jatkuu ainakin vuodenvaihteeseen asti.

Lauttasaaressa pyritään HSL:n mukaan ratkaisuun, jossa suoria yhteyksiä Helsingin keskustaan säilyy. Linjasto ei kuitenkaan ole kaikilta osin nykyisen kaltainen.

Bussilinjojen tarkat aikataulut löytyvät reittioppaasta elokuun alkuun mennessä. Sitä ennen HSL:n pitää vielä käydä liikennöitsijöiden kanssa lopulliset neuvottelut ja sopia väliaikaisen liikennejärjestelyn kustannuksista.

Alunperin länsimetron piti avautua 15. elokuuta. Tämän vuoksi kaupunkien välisten suorien linjojen sijaan suuri osa joukkoliikenteestä oli tarkoitus järjestää jo syksyllä metron ja metroasemille tulevien liityntäbussien avulla. 90 espoolaista bussilinjaa olivat supistumassa 35:een ja linjojen liikennöitsijöille ilmoitettiin, ettei heidän kuljetuspalvelujaan enää tarvita.

Länsimetron myöhästyminen tarkoitti kuitenkin sitä, että ilman vanhan järjestelmän palautusta Helsingin ja Espoon välillä liikkuminen olisi ilman omaa autoa muodostunut hyvin ongelmalliseksi. Tämän vuoksi HSL joutui aloittamaan pikaisesti liikeinnöitsijöiden kanssa neuvottelut siitä, voitaisiinko vanhat linjat palauttaa. Ongelmalliseksi muodostui ainakin kuljettajien palkkaaminen.

Nyt neuvottelut ovat kuitenkin edenneet ja bussiliikennejärjestelmän muutos on suurelta osin siirretty tulevaisuuteen. Länsimetro Oy on luvannut tiedottaa kesäkuun loppuun mennessä siitä, milloin uusi metroyhteys pystytään avaamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat