Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkilaiset lähtevät lomille – Nyt mennään kohti vuoden ruuhkattominta aikaa

Heinäkuun puolivälissä liikennettä on noin neljännes vähemmän kuin keskimäärin.

Kaupunki
 

Skootterikoira Otto ei ole ainoa, joka valmistautuu jättämään kaupungin kadut kesälomareissujen tähden. Juhannuksesta alkaa liikennemäärien lasku kohti vuoden ruuhkattominta aikaa, heinäkuun puoliväliä.

”Heinäkuun puolivälissä on noin neljännes vähemmän liikennettä kuin keskimäärin”, Helsingin kaupungin liikennetutkija Eeva Kostiainen sanoo.

Se on lomasesonki, joka hiljentää Helsingin kadut. Kostiainen katsoo tilastoista, että viime vuonna liikennemääriltä hiljaisin ajanjakso oli heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun.

Parina viime kesänä kaikista hiljaisin aika on asettunut heinäkuun loppupuolelle. Sää vaikuttaa ihmisten lomailuun ja siten myös liikenteen määrään.

Myös julkisessa liikenteessä ruuhkat raukeavat kesällä.

Juhannusviikonloppu on muita kesäkuun viikonloppuja hiljaisempi; silloin matkustajia on lähes puolet vähemmän matkustajia kuin muina kesäkuun viikonloppuina.

Hiljaisimpana kuukautena heinäkuussa matkustajia on runsas kolmannes vähemmän kuin vilkkaimpana kuukautena eli marraskuussa.

HSL:n liikennetutkija Noora Tervahauta kertoo, että runkolinja 550 on bussilinjoista vilkkain. ”Viime vuonna heinäkuun arkipäivänä linjalla ajoi 27 000 matkustajaa päivässä, kun taas maaliskuussa matkustajia oli 42 000 per päivä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat