Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetroa korvaavat bussit ajavat vuodenvaihteeseen asti – katso panoraamakuva Tapiolan metroasemalta

Syksystä alkaen puolet metrojunista kääntyy Ruoholahden sijasta jo Kampissa

Kaupunki
 
Länsimetron viivästyksen syyt yhä selvityksessä: ”Jos tämä olisi helppo tehtävä, ei myöhästymistä olisi edes tapahtunut”
Länsimetron viivästyksen syyt yhä selvityksessä: ”Jos tämä olisi helppo tehtävä, ei myöhästymistä olisi edes tapahtunut”
Metron kymmenien järjestelmien testaus on myöhässä muun muassa siksi, että asemilta puuttuvat savukaasuluukut. HS yritti päästä Tapiolan asemalla katsomaan, minne näitä savukaasuluukkuja aiotaan asentaa.

Tapiola

Suorat bussireitit Espoosta Helsingin Kamppiin pysyvät voimassa ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Metroasemille suunnitellut liityntälinjat otetaan käyttöön vasta tammikuun alussa.

Helsingin seudun liikenne (HSL) neuvottelee liikennöitsijöiden kanssa tuttujen bussireittien jatkoajasta, jonka avulla paikataan länsimetron viivästymisen jättämä aukko.

Länsimetro Oy ilmoitti runsas viikko sitten, ettei metroa pystytä avaamaan liikenteeseen suunnitellusti elokuun puolivälissä.

Länsimetron viivästyksellä on yllättäviä vaikutuksia myös Helsingin metroliikenteeseen. Mellunmäen junien päätepysäkiksi tulee tilapäisesti Kamppi, sillä kaikkia junia ei ehdittäisi turvallisesti kääntää Ruoholahdessa, kun aikataulut tiivistyvät.

”Me emme halua seisottaa uusia junia ja niihin palkattuja kuljettajia. Siksi elokuun puolivälissä vanhalla metroradalla ajetaan 2,5 minuutin vuorovälillä Itäkeskuksen ja Kampin välissä”, kertoo liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi Helsingin liikennelaitokselta (HKL).

Myös itäisen Helsingin bussiaikataulut on jo soviteltu metron tiiviiseen vuoroväliin. Länsimetron avautuessa Mellunmäen metrojunat ajavat Tapiolaan ja Vuosaaren junat Matinkylään.

Bussiliikenteessä tavoitteena ovat entiset eli viime talvikauden aikataulut. Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi haarukoi, että eteläisen Espoon ja Kirkkonummen vanhoista linjoista 90 prosenttia saadaan järjestymään. Myös Helsingin Kuusisaaren ja Lehtisaaren yhteydet pysyvät pääosin entisellään.

Sen sijaan Lauttasaaren asukkaille on luvassa muutoksia. Kamppi-yhteydet saaren eteläpäästä Vattuniemestä sekä Länsiväylän pohjoispuolelta Katajaharjusta näyttävät silti todennäköisiltä.

”Lopullinen varmuus linjaston järjestelyistä saadaan ensi viikolla, kun sopimukset on allekirjoitettu”, Rihtniemi kommentoi.

Bussiliikenteen sopimuksista ei voi päätellä, että metro avautuisi tammikuun alussa. Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen ja hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo eivät tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa lähteneet arvioimaan todennäköisyyksiä.

”Lopullinen arvio aikataulusta selviää kesäkuun lopussa, kun käyttöönottosuunnitelma valmistuu”, Isotalo toisti aiempaa viestiä.

Silloin valmistuu selvitys radan, ratajärjestelmien ja asemien keskeneräisistä töistä. Lauttasaaren ja Matinkylän asemilla työt ovat enemmän kesken kuin esimerkiksi Tapiolan asemalla, missä siivoojat tiistaina pesivät jo liukuportaiden seiniä.

”Toista virheellistä päivämäärää ei haluta julkistaa ja rata halutaan kerralla valmiiksi Matinkylään saakka”, Rihtniemi sanoo.

Länsimetron viivästyksen syiden ja syyllisten etsintä jatkui maanantaina Helsingin ja Espoon konsernijaostoissa.

Helsingin konsernijaosto patistaa kaupunkia teettämään ulkopuolisen selvityksen viivästyksestä ja mahdollisista lisäkuluista lokakuun loppuun mennessä. Espoon konsernijaosto haluaa vastaavan selvityksen Länsimetro Oy:n hallitukselta.

Alla näkyvä panoraamakuva näyttää, missä vaiheessa työt ovat Tapiolan asemalla. Kuvaa voi pyörittää hiirellä tai sormella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat