Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulosaaren ostoskeskus puretaan – tilalle matalia asuinrakennuksia

Kaupunki
 
Ahti Kannisto
Ostoskeskuksen säilyttäminen on sen omistavalle Kulosaaren ostoskeskus Oy:lle tällä hetkellä kannattamatonta, sillä rakennusta pitäisi remontoida ja vuokratuotot eivät kattaisi remontin kuluja.
Ostoskeskuksen säilyttäminen on sen omistavalle Kulosaaren ostoskeskus Oy:lle tällä hetkellä kannattamatonta, sillä rakennusta pitäisi remontoida ja vuokratuotot eivät kattaisi remontin kuluja. Kuva: Ahti Kannisto

Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt tiistaina ehdotuksen palauttaa Kulosaaren ostoskeskuksen suunnittelu uudelleen valmisteltavaksi. Uuden ehdotuksen mukaan vanha ostoskeskus purettaisiin kokonaan, ja sen tilalle rakennettavat talot olisivat alkuperäistä suunnitelmaa matalampia.

Asiaa ehdotti kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

Alkuperäisen ehdotuksen mukaan ostarin pohjoisin paviljonki ja rakennus olisi purettu osiin, ja niiden tilalle olisi rakennettu kahdeksan- ja kuusikerroksisia asuinrakennuksia. Tiloissa sijaitsee nykyään muun muassa Alepa.

”Uudessa suunnitelmassa pyritään Kulosaaren tyypillisiin korkeuksiin, noin neljä- tai kuusikerroksisiin taloihin”, Rautava kertoo.

Kaupungin purkusuunnitelmat ovat herättäneet osassa kulosaarelaisista vastustusta.

Toisaalta ostarin säilyttäminen on sen omistavalle Kulosaaren ostoskeskus Oy:lle tällä hetkellä kannattamatonta, sillä rakennusta pitäisi remontoida ja vuokratuotot eivät kattaisi remontin kuluja. Ostarin kohtalo otettiin kaupunkisuunnitteluviraston käsittelyyn yhtiön omasta pyynnöstä.

”Purettu ostari antaa erilaiset mahdollisuudet sijoittaa uudet talot tontille. Muuten vanha ostari olisi sanellut miten asuintaloja rakennetaan”, Rautava sanoo.

Uusien talojen kivijalkaan tulisi Rautavan mukaan noin 1 000–2 000 neliötä liiketilaa, eli hieman nykyistä ostaria vähemmän. Rautava ei osannut sanoa, mitä ostarin nykyisille palveluille tapahtuu rakennuksen purun ja uusien talojen rakennuksen välisenä aikana.

”Hyvällä tuurilla voisimme saada syksyllä ensimmäinen luonnoksen uudesta asemakaavasta”, Rautava kertoo.

Arkkitehdit Rudanko-Kankkunen
Havainnekuva esittää, miltä Kulosaaren ostoskeskus näyttäisi, jos osa siitä purettaisiin ja taakse rakennettaisiin 12-kerroksinen talo.
Havainnekuva esittää, miltä Kulosaaren ostoskeskus näyttäisi, jos osa siitä purettaisiin ja taakse rakennettaisiin 12-kerroksinen talo.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat