Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL lähetti vahingossa satoja asiakkaiden sähköpostiosoitteita eteenpäin poikkeustiedotteiden mukana

Helsingin seudun liikenteen verkkosivujen testiympäristössä tehty muutos aiheutti tietovuodon.

Kaupunki
 

Torstaiaamuna yli 5 000 Helsingin seudun liikenteen (HSL) asiakasta sai sähköpostiinsa vanhoja poikkeustiedotteita, joiden vastaanottokentässä näkyi satojen muiden asiakkaiden sähköpostiosoitteet.

HS:n lukija kertoo saaneensa yhteensä 30 poikkeustiedotetta, joista jokaisessa oli satoja muiden asiakkaiden sähköpostiosoitteita.

HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink kertoo, että virhe tapahtui kun HSL:n verkkosivujen testiympäristön asetuksia muutettiin kaupunkipyöräpalvelun takia.

”Muutoksessa kävi niin, että testipalvelin rupesi lähettämään vanhoja poikkeustiedotteita ihmisille, jotka olivat tilanneet tietyn linjan poikkeustiedotteita sähköpostiinsa. Vastaanottaja-kentässä näkyi myös muiden vastaanottajien sähköpostiosoitteet.”

Flinkin mukaan vika huomattiin minuutissa ja viestiliikenne katkaistiin, mutta vanhoja tiedotteita sähköpostilistoineen ehti silti lähteä yli 5 000 osoitteeseen. Enimmillään vastaanottaja-kentässä näkyi 750 asiakkaan sähköpostiosoitteet.

”Tosi kurja juttu. Tuollaista ei saisi tapahtua. Vika on nyt korjattu, eikä tilanne voi enää toistua”, Flink sanoo.

HSL lähetti pahoitteluviestin asianomaisille asiakkaille ja käy läpi tapahtunutta palvelintaan ylläpitävän alihankkijan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat