Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR:n makasiinien raunioille ehdotetaan purkutuomiota – poliitikot mietteliäinä

Raunioiden tiilet ovat huonossa kunnossa ja niiden on todettu sisältävän huomattavia määriä myrkyllistä kivihiilipikeä.

Kaupunki
 
Keskustakirjasto tulee. Mitä käy Töölönlahden makasiiniraunioille?
Keskustakirjasto tulee. Mitä käy Töölönlahden makasiiniraunioille?
Keskustakirjaston rakennustyöt alkavat syyskuussa aivan VR:n entisten palaneiden makasiinien vieressä. Makasiinien kohtalo on edelleen auki. HS esittelee makasiinien vaiheikasta historiaa. Toimittaja: Marja Salmela, kuvaus ja editointi: Jani Viskari HS.

Helsingin Töölönlahdella sijaitsevat VR:n makasiinien rauniot saatetaan purkaa. Kiinteistövirasto ehdottaa, että jäljelle jätettäisiin vain muistomerkki muistuttamaan makasiinien historiasta.

Muistomerkki voisi olla palanen raunioiden parempikuntoisesta osasta tai esimerkiksi maahan merkitty raunioiden pohjapiirros. Makasiinien osia suojeltiin asemakaavalla ennen vuoden 2006 tulipaloa, joten raunioiden purkaminen vaatii purkuluvan ja poikkeamispäätöksen asemakaavasta.

Kiinteistölautakunta käsittelee ehdotusta torstaisessa kokouksessaan.

Makasiinien ensimmäinen osa rakennettiin 1800-luvun lopulla ja niitä laajennettiin 1900-luvun alussa. Tulipalolta selviytynyt jäänne on nyt ympäröity suoja-aidalla ja pressulla.

Tiilet ovat huonossa kunnossa ja niiden on todettu sisältävän huomattavia määriä myrkyllistä kivihiilipikeä. Tämän vuoksi raunioiden jäänteelle ei ole keksitty uutta käyttötarkoitusta.

Kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok) kertoo, ettei lautakunta ole vielä muodostanut kiinteistöviraston ehdotuksesta mielipidettä.

”Tämä tulee nyt meille ensimmäistä kertaa käsittelyyn”, Hakola sanoo.

Lautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) kertoo olevansa raunioiden säilyttämisen kannalla.

”Ne eivät ole keskustakirjaston tiellä, joten en näe syytä purkamiselle. Rauniot ja niiden historia ovat tärkeät monelle helsinkiläiselle”, Hamid sanoo.

Makasiinien raunioiden ympäristö on tällä hetkellä suurten muutosten kourissa. Uuden keskustakirjaston on tarkoitus aueta raunioiden viereen vuonna 2018.

Kirjaston viereen on suunnitteilla myös pienten lasten leikkipaikka, puutarha ja paviljonkirakennus tapahtumien järjestämiseen.

Laura Mendelin
Makasiinien rauniot saatetaan purkaa.
Makasiinien rauniot saatetaan purkaa.
Laura Mendelin
Makasiinien rauniot saatetaan purkaa.
Makasiinien rauniot saatetaan purkaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat