Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupunginhallitus varasi paikan HIFK:n uudelle hallille – Saharan jalkapallokenttä säästyy rakentamiselta

Jäähallin lisäksi alueelle suunnitellaan kauppakeskusta, hotellia, asuntoja ja suuria maanalaisia parkkitiloja.

Kaupunki
 
PES ARKKITEHDIT
Havainnekuva näyttää miltä HIFK:n jäähallin, kauppakeskuksen ja asuinrakennuksia sisältävä suunnitelma näyttäisi Nordenskiöldinkadun varressa. Kaupunginmuseo haluaisi, että samalla paikalla nykyään sijaitseva vanha jäähalli suojeltaisiin.
Havainnekuva näyttää miltä HIFK:n jäähallin, kauppakeskuksen ja asuinrakennuksia sisältävä suunnitelma näyttäisi Nordenskiöldinkadun varressa. Kaupunginmuseo haluaisi, että samalla paikalla nykyään sijaitseva vanha jäähalli suojeltaisiin. Kuva: PES ARKKITEHDIT

HIFK:n Töölöön suunnittelema hallihanke etenee. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hanketta varten tehdyn suunnittelualuevarauksen maanantaisessa kokouksessaan.

Helsinki Garden -hankkeen tavoitteena on rakentaa Sonera Stadiumin ja Olympiastadionin viereen uusi jäähalli. Jäähallin lisäksi alueelle suunnitellaan kauppakeskusta, hotellia, asuntoja ja suuria maanalaisia parkkitiloja.

Hankkeelle kaavailtiin tilaa myös Saharaksi kutsutun jalkapallon harjoituskentän vierestä, mutta kaupunginhallitus päätti säästää Saharan rakentamiselta. Saharaa vuokraava jalkapalloseura HJK on ollut huolissaan seuran junioritoiminnalle tärkeän kentän kohtalosta.

Hankkeen jatkosuunnittelun aikana on tarkoitus selvittää, puretaanko suunnittelualueella oleva vanha jäähalli. Kaupunginmuseo on esittänyt, että jäähalli suojeltaisiin, mutta HIFK:n suunnitelmia suojelupäätös mutkistaisi. Jos hallia ei pureta, HIFK:n kaavailemien toimintojen mahduttaminen suunnittelualueelle on huomattavasti hankalampaa kuin tilanteessa, jossa nykyisen hallin paikalle voitaisiin rakentaa.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan myös, että hankkeelle myöhemmin kaavoitettavat tontit luovutetaan HIFK:lle joko pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla tai myymällä käyvästä arvosta.

Nyt tehty päätös suunnittelualuevarauksesta ei merkitse vielä rakennuslupaa. Se tarkoittaa vain sitä, että alue varataan tarkempia suunnitelmia, arkkitehtuurikilpailua ja mahdollisia kaavamuutoksia varten vuoden 2018 loppuun saakka.

Alunperin HIFK suunnitteli hallin rakentamista toiseen paikkaan, Mäntymäen kentälle. Tämä suunnitelma kariutui, koska kaupunkisuunnittelulautakunta ei pitänyt hanketta alueen kaupunkikuvaan sopivana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat