Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki myy Sibeliuksen puistossa sijaitsevan huvilan asunnoiksi – päiväkoti väistyi sisäilmaongelmien vuoksi

Säästöjä hakeva Helsinki on viime vuosina pyrkinyt aktiivisesti eroon sellaisista kiinteistöistä, joille sillä itsellään ei ole kunnollista käyttöä.

Kaupunki
 
Kaupunkisuunnitteluvirasto
Sibeliuksen puistossa sijaitseva huvila Bråvalla myydään asunnoiksi.
Sibeliuksen puistossa sijaitseva huvila Bråvalla myydään asunnoiksi. Kuva: Kaupunkisuunnitteluvirasto

Jos sattuu olemaan tarpeeksi rahaa taskussa, nyt olisi mahdollisuus ostaa koti tai koteja Helsingin Sibeliuksen puistosta. Helsinki myy puiston lounaiskulmassa, lähes merenrannassa, sijaitsevan huvila Bråvallan.

Huvila on valmistunut jo 1800-luvun lopulla. Myöhemmin siinä on toiminut muun muassa päiväkoti Piilopirtti. Päiväkoti lopetti kuitenkin toimintansa vuonna 2011 rakennuksessa ilmenneiden sisäilmaongelmien takia.

Huvilan myynti liittyy laajempaan kehityskulkuun: säästöjä hakeva Helsinki on viime vuosina pyrkinyt aktiivisesti eroon sellaisista kiinteistöistä, joille sillä itsellään ei ole kunnollista käyttöä. Bråvallan tontin asemakaavamuutoshankkeesta vastaava kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti Jukka Kähkönen kertoo, ettei huvilan remontoimista pidetty kaupungin kannalta kannattavana.

”Huvila ei täytä tällä hetkellä esteettömyysvaatimuksia, eikä se muutenkaan ole paras mahdollinen tila esimerkiksi päiväkotia ajatellen”, Kähkönen sanoo.

Kaupunki aikoo järjestää huvilasta tarjouskilpailun. Huvilarakennus on suojeltu, joten kilpailuun osallistujien pitää kertoa, minkälaisia muutossuunnitelmia heillä on. Rakennusta ei saa purkaa, eikä sille saa myöskään tehdä sellaisia muutoksia, jotka turmelisivat kulttuurihistoriallisesti arvokasta julkisivua.

Jukka Kähkönen kertoo, että huvilan alakerrokseen on tarkoitus kaavoittaa myös liiketilaa. Näin rakennukseen voitaisiin asuntojen lisäksi perustaa esimerkiksi kahvila tai muita palveluita.

Huvila Bråvallassa toimineen päiväkoti Piilopirtin lisäksi alueella on myös toinen päiväkotiyksikkö. Päiväkoti Päiväpirtti toimii edelleen huvilan taakse 1980-luvulla rakennetussa rakennuksessa.

Rakennuksen viereen saatetaan tulevaisuudessa rakentaa päiväkodille lisätiloja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat