Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katajanokalle rakennetaan uudenlainen elokuvateatteri – salissa tuulee ja tuoksuu

Xd-teatteri esittelee Helsingin nähtävyydet kymmenessä minuutissa kuvan, hajujen ja vesiefektien avulla.

Kaupunki
 
Arkkitehdit Q4
Havainnekuva Katajanokalle rakennettavasta Flytour XD Helsinki -elokuvateatterista.
Havainnekuva Katajanokalle rakennettavasta Flytour XD Helsinki -elokuvateatterista. Kuva: Arkkitehdit Q4

Katajanokalle alettiin tiistaina rakentaa uudentyyppistä elokuvateatteria, joka esittelee Helsingin tärkeimmät nähtävyydet kymmenessä minuutissa.

Flytour XD Helsinki -nimeä kantavan hankkeen toimitusjohtaja Lalli Kuoppala kertoo, että kyseessä on uudenlainen xd-elokuvateatteri, jossa videokuvan luomaa tunnelmaa täydennetään tuulikoneella, vesiefekteillä, tuoksuilla ja liikkuvilla penkeillä.

”Siellä istutaan penkeille kuin leffateatterissa ja sitten lähdetään lentoon. Matkalla nähdään muun muassa Suomenlinna, Seurasaari ja Tuomiokirkko ilmasta käsin”, Kuoppala kertoo.

Istumapaikkoja teatteriin tulee 48.

Teatteri on tarkoitus avata yleisölle syyskuun alussa. Se rakennetaan Katajanokalle pian aukeavan Allas-merikylpylän viereen.

Teatterihankkeen projektinjohtaja Mudi Eid kertoo, että idea xd-elokuvateatteriin tulee New Yorkista.

”Empire State Buildingissä on toiminut vuodesta 1994 lähtien Skyride-niminen teatteri, joka esittelee New Yorkia”, Eid kertoo.

Hänen mukaansa Skyriden perustamisen jälkeen samantyyppisiä teattereita on perustettu myös ainakin Turkkiin ja Saksaan. Helsingissä katsoja pääsee lentämään ja matkustamaan autolla, veneellä sekä raitiovaunulla. Teatterin katsomon penkit ovat kiinnitettyinä elektromekaanisesti liikkuvaan simulaattoriin.

Lentokonesimulaation lisäksi Katajanokan uudessa elokuvateatterissa tullaan esittämään myös muita xd-elokuvia. Teatterin yhteyteen rakennetaan myös pieni kahvila.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat