Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL: Länsimetro ei kulje normaalisti tänä vuonna

Metron vuoksi jo kertaalleen perutut bussit jatkavat näillä näkymin vanhaan tapaan liikennöintiään syksyllä.

Kaupunki
 
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Kesken olevat rakennustyöt ja puuttuvat komponentit hidastavat Länsimetron alkua
Länsimetron toiminnan aloittaminen on törmännyt hankaluuksiin, kun esimerkiksi savunpoistopuhaltimiin liittyviä komponentteja ei ole vielä toimitettu. 52 järjestelmän yhteensovittaminen on jokaikisestä järjestelmästä kiinni, ja esimerkiksi Matinkylän asemalla ei ole päästy vielä laitekohtaisia testauksia pidemmälle. Toimittaja Hanne-Mari Tarvonen, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Länsimetron ja sen liityntäbussien liikenteen alkaminen tämän vuoden puolella on epävarmaa. Syynä ovat tuoreet järjestelyt, joilla Helsingin seudun liikenne (HSL) on hankkinut bussiliikennettä korvaamaan myöhästynyttä metroa.

HSL on neuvotellut liikennöitsijöiden kanssa siitä, että nykyisten Etelä-Espoon ja Helsingin Kampin välisten suorien linjojen liikennöinti jatkuisi tammikuuhun asti. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että lähes 90 prosenttia nykyisistä linjoista jatkaisivat kulkuaan.

”Me olemme ilmoittaneet, että ennen tammikuuta metroliikenne voisi olla vain koeliikennettä, jossa voisi olla matkustajia mukana. Varsinainen liityntäliikenne metroasemille ei voi alkaa ennen vuodenvaihdetta”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Metron rakennuttaja Länsimetro Oy ei aio elää HSL:n toiveiden mukaan.

”Se, miten HSL on kilpailuttanut bussiliikennettä, ei silti määritä, miten me teemme metroa. Me yritämme saada länsimetron mahdollisimman nopeasti auki”, sanoo Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo.

Metroyhtiö ilmoittanee torstaina kuukauden tarkkuudella, milloin hanke voisi valmistua.

Metron liikennöinnistä vastaavalle Helsingin kaupungin liikennelaitokselle olisi puolestaan tärkeää saada länsimetroa varten hankitut 20 uutta junaa ja 72 kuljettajaa töihin mahdollisimman nopeasti.

HKL laskee nyt, paljonko sille tulee kuluja muun muassa kuljettajien palkoista ja paljonko se säästää sähkö- ja kalustokuluissa, kun länsimetro ei kulje.

Länsimetron hallitus piti tiistaina lähes puoleenyöhön ulottuneen maratonkokouksen, jossa projektinjohtokonsultti Sweco selvitti myöhästymiseen johtaneita syitä ja aikatauluarvioita. Tähän mennessä esiin on tullut viivästyksiä ainakin sähkö- ja lukitusurakoissa. Kokouslähteiden mukaan ongelmia on ollut aliurakoitsijoiden kanssa.

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen ei vahvista tätä.

”Töihin on mennyt enemmän aikaa kuin niihin on varattu, ja siinä se syy on.”

 

Panoraamakuva näyttää uuden Tapiolan aseman

Alla oleva panoraamakuva näyttää, missä vaiheessa työt olivat Tapiolan asemalla juhannusviikolla. Kuvaa voi pyörittää hiirellä tai sormella.

 

Oikaisu 30. kesäkuuta kello 11.24: Jutussa kerrottiin aiemmin, että HSL olisi jo tehnyt sopimukset bussiyhtiöiden kanssa. Sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu.

Juhani Niiranen / HS
Espoon Tapiolan asemalla on jo tehty länsimetron koeajoja. Metron käyttöönotto kuitenkin viivästyy syksystä aina ensi vuoteen asti.
Espoon Tapiolan asemalla on jo tehty länsimetron koeajoja. Metron käyttöönotto kuitenkin viivästyy syksystä aina ensi vuoteen asti.
Irene Stachon / Lehtikuva
Länsimetron Tapiolan asemaa esiteltiin toimittajille juhannusviikolla.
Länsimetron Tapiolan asemaa esiteltiin toimittajille juhannusviikolla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat