Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontulassa laitettiin puisto säleiksi anastetulla kaivinkoneella – vahingot vähintään 15 000 euroa

Puistossa kaadettiin ja katkaistiin lyhtypylväitä, hajotettiin koripallotelineitä, kaadettiin puita ja moukaroitiin maastoa.

Kaupunki
 
Matti Hämäläinen
Kontulan kelkkapuistossa eli ”Kessalla” tehtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajamittaista ilkivaltaa kaivinkoneella.
Kontulan kelkkapuistossa eli ”Kessalla” tehtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajamittaista ilkivaltaa kaivinkoneella. Kuva: Matti Hämäläinen

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Helsingissä Kontulan Kelkkapuistossa tehtiin massiivista ilkivaltaa anastetulla, pienellä kaivinkoneella.

Kaivinkoneella esimerkiksi kaadettiin ja katkaistiin lyhtypylväitä, hajotettiin koripallotelineitä, kaadettiin puita ja moukaroitiin maastoa. Myös puistossa olevaa majaa vaurioitettiin.

Helsingin rakennusvirastosta arvioidaan, että tuhojen määrä oli poikkeuksellisen suuri. Karkea arvio on, että korjaaminen maksaa ainakin 15 000 euroa, mutta hinta voi nousta korkeammallekin.

”Pientä ilkivaltaa ja töhryjä joudumme siivoamaan jatkuvasti, mutta näin isot vahingot ovat poikkeuksellisia. Tämä ei mene enää pelkän ajattelemattomuuden piikkiin vaan tässä on tahallisuutta mukana”, sanoo ylläpitoinsinööri Kaisa Komulainen.

Kontulasta pienempiäkin vahinkoja on viime aikoina kirjattu melko vähän. Rakennusvirastosta muistetaan äkkiä vain yksi lähes vastaava tapaus: Herttoniemessä muutama vuosi sitten hajotettiin leikkipuistoa niin ikään kaivinkoneella.

Kontulassa valaisimia kaatui ainakin viisi, koristelineistä on rikottu levyjä ja metalliosia. Puiston vanhasta huvimajasta puuttuu nyt palanen.

Puistosta on jo siivottu lasinsiruja. Myös koripallotelineet pyritään korvaamaan ehjillä mahdollisimman pian, koska niillä on paljon käyttäjiä. Huvimajan kohtalo sen sijaan on vielä auki: voi olla, että sitä ei enää kannata korjata vaan purkaa kokonaan.

”Harmittaa tällainen asukkaiden puolesta. Puisto on monille tärkeä”, sanoo Komulainen.

Hän arvioi, että pelkästään koripallotelineiden uusimiseen kuluu helposti kymppitonni, huvimajan korjauskustannukset jäävät tonniin, pariin. Valaisimien uusiminen voi nostaa laskua vielä paljon ensimmäistä arviota kalliimmaksi.

Helsingin poliisilla ei vielä ole mitään tietoa tekijästä tai tekijöistä. Tutkinta jatkuu.

Tuhotöihin käytetty louhintakone oli anastettu energiayhtiö Helenin työmaalta läheltä Myllypuron metroasemaa. Hävityksen jälkeen koneesta rikottiin ikkunat ja se jätettiin puistoon Kontulaan.

Helsingin Sanomien toimitukseen kuvia paikalta yöllä lähettänyt lukija kertoi, että kone oli kuvien ottohetkellä edelleen lämmin tuhotyön jäljiltä.

”Tämä on harvinaista muttei aivan tavatonta, että työkone on saatu käyntiin yöaikaan. Usein tekijät ovat juovuksissa”, arvioi ylikomisario Tuomo Lotta.

Erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että koneella on myös aiheutettu näin massiivista vahinkoa.

Kelkkapuisto eli ”Kessa” tunnetaan skeittimahdollisuuksistaan ja laajoista nurmialueistaan. Talvisin puistossa on suosittu pulkkamäki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat