Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovan onnen puisto Kontulassa: ilkivalta on vienyt skeittirampit ja huvimajat

Helsingissä Kontulan Kelkkapuistossa kaivinkoneella tehdyn ilkityön jälkiä siivottiin perjantaina. Puistossa on korjattu ilkitöiden tuhoja aiemminkin.

Kaupunki
 
Sofia Kuisma
Kuorma-auton lava täyttyi ilkitöiden tuhoista
Kuorma-auton lava täyttyi ilkitöiden tuhoista
Helsingissä Kontulan Kelkkapuistossa tehtiin pienellä kaivinkoneella ilkivaltaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara siivosi huvimajan rippeitä kuorma-auton lavalle, kun HS vieraili puistossa perjantaina. Toimittaja Sofia Kuisma, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Kontulan Kelkkapuistossa oli perjantaina hiljaista kuorma-autoa lukuun ottamatta. Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara siivosi puiston varustuksen jäänteitä.

Kelkkapuistossa tehtiin ilkivaltaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä erikoisella tekovälineellä. Läheiseltä energiayhtiö Helenin työmaalta anastetulla, pienellä kaivinkoneella kaadettiin lyhtypylväitä sekä puu ja hajotettiin puiston huvimaja ja koripallotelineitä. Puistoon kaivettiin myös monttuja kaivinkoneella.

Ilkitöiden jälkeen kaivinkoneen ikkunat oli rikottu, ja se oli hylätty puistoon. Tekijöistä ei vielä ole tietoa.

Perjantaina paikalla oli Staran työntekijöitä ja kuorma-auto, johon rikkoutuneen huvimajan palasia siirrettiin.

”Huvimaja täytyi poistaa turvallisuussyistä. Palaset päätyvät Espooseen Ämmässuon kaatopaikalle lajiteltaviksi”, kertoo Staran työntekijä Markus Lindqvist.

Stara oli käynyt jo torstaina paikalla siivoamassa lasinsiruja ja siirtämässä kaadetun puun. Lisäksi koripallotelineistä roikkuneet osat oli korjattu pois. Myös kaivinkone oli haettu torstaina pois paikalta.

Perjantaina selvisi, että ilkitöiden hinta on noin 15 000 euroa.

Helsingin rakennusviraston ylläpitoinsinööri Kaisa Komulainen arvioi, että koripallotelineiden uusiminen maksaa kymppitonnin ja huvimajan korjauskustannukset jäävät pariin tuhanteen euroon. Lyhtypylväiden uusiminen voi nostaa laskua arviota kalliimmaksi.

Kelkkapuistossa on Lindqvistin mukaan tapahtunut aiemminkin ilkivaltaa. Kelkkapuisto eli ”Kessa” tunnetaan myös skeittipuistona. Skeittirampit kuitenkin poistettiin puistosta ilkitöiden jälkeen.

”Skeittiramppien korjaukseen käytettiin paljon tunteja silloin, kun ne vielä olivat paikallaan”, Linqvist sanoo.

Puistossa on ollut aiemmin toinenkin huvimaja, mutta se poltettiin. Uutta huvimajaa puistoon Lindqvistin mukaan tuskin tulee. Uusista skeittirampeista on puhuttu, mutta sen enempää Lindqvist ei asiasta tiedä. Myös ohikulkija kertoi kuullensa uusista skeittirampeista.

Lindqvistin mukaan puiston suojaisa paikka tekee Kelkkapuistosta ilkitöille helpon kohteen. Toisaalta puistossa viihtyvät saavat olla kaikessa rauhassa.

Kaivinkone ei ole ilkivallan tekovälineenä ensimmäinen laatuaan. Herttoniemessä leikkipuisto Hillerin yhteydessä oleva skeittipuisto hajotettiin muutama vuosi sitten kaivinkoneella, jonka tuhoja Lindqvist oli myös todistamassa. Hillerin skeittiramppi tuhottiin Lindqvistin mukaan isommalla kaivinkoneella kuin Kelkkapuiston tapauksessa.

Terhi Liimu / HS
Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara siivosi kaivinkoneella tehtyjä tuhoja perjantaina Kontulan Kelkkapuistossa.
Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara siivosi kaivinkoneella tehtyjä tuhoja perjantaina Kontulan Kelkkapuistossa.
Matti Hämäläinen
Kontulan kelkkapuistossa eli ”Kessalla” tehtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajamittaista ilkivaltaa kaivinkoneella.
Kontulan kelkkapuistossa eli ”Kessalla” tehtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajamittaista ilkivaltaa kaivinkoneella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat