Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mbarin perustajan uusi projekti on ravintolalaiva Sörnäisissä, aivan Suvilahden vieressä

Ympärivuotisessa käytössä olevassa ravintolalaivassa järjestetään ravintola- ja kahvilatoiminnan lisäksi keikkoja, klubeja ja muita tapahtumia.

Kaupunki
 
Arkval, Janne Keskinen
Ravintolalaiva Merikerho tulee Sörnäisten rantapromenadille.
Ravintolalaiva Merikerho tulee Sörnäisten rantapromenadille. Kuva: Arkval, Janne Keskinen

Sörnäisten rantapromenadi herää henkiin hyvällä tuurilla jo tänä kesänä, kun sinne ankkuroituu uusi ravintolalaiva Merikerho. Ravintola tulee sijoittumaan Kaikukadun ja merenrannan risteykseen.

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta myönsi tiistaina luvan rahtilaivan muuttamiseksi ravintolalaivaksi. Ravintola on Lasipalatsilla aikoinaan pyörineen Mbarin perustaja Tapio Mäkelän käsialaa.

”Alue on todella kiinnostava, sillä Suvilahdesta on Flow-festivaalin ja muiden tapahtumien myötä tullut Helsingin elävän musiikin keskittymä. On hienoa olla siinä ympäristössä, johon musiikin ja kaupunkikulttuurin painopiste on siirtymässä”, Mäkelä sanoo.

Ympärivuotisessa käytössä olevassa ravintolalaivassa tulee olemaan 490 asiakaspaikkaa, joista 300 on laivan kannella ja 190 sisällä klubitilassa. Tarkoituksena on järjestää ravintola- ja kahvilatoiminnan lisäksi keikkoja, klubeja ja muita tapahtumia.

Laivan kannelle nousee muun muassa merikontista rakennettu esiintymislava.

Suvilahteen saapuvan rahtilaivan Mäkelä löysi nettipalstalta. Noin 60-metrinen alus on rakennettu vuonna 1957 Hollannin Goudassa, ja ennen muodonmuutostaan se toimi viljaa Ahvenanmaalta Naantaliin kuljettavana rahtialuksena. Hollannissa vastaavista veneistä on Mäkelän mukaan tehty asuntoja ja teattereita.

”Meillä on hieno rahtilaiva ja upea teollinen maisema. Haimme laivalla selkeää tilaa, jossa asiakkaat voisivat saada hyvän musiikkikokemuksen ja yhdessäolon tunteen, ihan kuin oltaisiin kaikki samassa veneessä”, Mäkelä kertoo.

Ravintolalaiva sai lautakunnalta tilapäisen luvan sijoittua rantapromenadille viideksi vuodeksi. Lautakunta perusteli tilapäisyyttä alueen lainvoimaisen asemakaavan toteuttamisen keskeneräisyydellä ja sillä, että ravintolalaiva on helppo siirtää tarvittaessa muualle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat