Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensin lähti Robin, sitten Muumit – Muumi-festarien nimi on nyt Espoon perhefestarit

Muumi-tuotteiden ja tuotemerkin käyttöoikeuksista vastaava yhtiö on kieltänyt nimen käytön festivaalijärjestelyissä tapahtuneiden sekoilujen vuoksi.

Kaupunki
 
Sami Kilpiö / HS
Muumipeikko markkinoi Suomea Frankfurtin kirjamessuilla vuonna 2014. Espoolaisten festareiden nimestä hän kuitenkin vetäytyy.
Muumipeikko markkinoi Suomea Frankfurtin kirjamessuilla vuonna 2014. Espoolaisten festareiden nimestä hän kuitenkin vetäytyy. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Espoossa elokuussa järjestettävältä Muumi-festivaalilta on kielletty Muumi-sanan käyttö.

Kieltäjä on Muumi-tuotteiden ja tuotemerkin käyttöoikeuksista vastaava Moomin Characters, jonka mukaan festivaali on kokenut liian monia muutoksia.

Festivaali ehti jo mainostaa olevansa maailman ensimmäinen Muumi-festivaali. Nyt edessä on nimen vaihto.

”Uusi nimi on Espoon perhefestarit”, kertoo tapahtuman myyntiä ja markkinointia hoitava Tedy Salutskij.

Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkströmin mukaan asiasta ilmoitettiin yksipuolisesti tapahtuman järjestäjille. Syynä Muumi-sanan kieltoon ovat lukisat muutokset, joita festivaalin suunnitelmissa on tapahtunut: muun muassa tapahtuman aika ja paikka ovat vaihtuneet ja nuorisoidoli Robin on perunut esiintymisensä.

Lopullinen niitti oli, että Muumi-festivaalin piti olla osa länsimetron avajaisia, mutta avajaiset ovat nyt siirtyneet hamaan tulevaisuuteen.

Kråkströmin mukaan Muumi-kielto ei liity itse festivaaliin tai sen järjestäjiin, vaan syynä ovat nimenomaan liian monet muutokset.

Tedy Salutskij’n mukaan festivaalin sisältö pysyy samana Muumi-kiellosta huolimatta, samoin tapahtumapaikka Espoon Metro-areenalla.

Festivaaleilla esiintyvät esimerkiksi Diandra, Hevisaurus ja Aarne Alligaattori. Myös muumit ovat paikalla hahmoina ja Muumiperheen lauluretki -yhtyeen muodossa. Tapahtuman juontaa Mikko Leppilampi.

Muumi-nimen kieltämisestä uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat