Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaressa harvinaista jälkikasvua – arokissa manulin pennut kuolevat usein vankeudessa

Manulinpentujen selviäminen eläintarhoissa on hyvin harvinaista. Yleisöä pyydetään käyttäytymään hillitysti manulit kohdatessaan.

Kaupunki
 
Liisa Niemi
Mari Lehmonen / Korkeasaari
Manulinpennut nähtiin ensimmäistä kertaa juhannuksena.
Manulinpennut nähtiin ensimmäistä kertaa juhannuksena. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaari

Korkeasaaren kissalaaksossa on varttunut kaikessa hiljaisuudessa neljä manulinpentua.

Manuli on aasialainen arokissa, joka muistuttaa paksuturkkista, isoa kotikissaa. Korkeasaaressa on ennestään kaksi manulia, ja nämä seitsemän viikon ikäiset manulinpennut ovat niiden ensimmäiset.

Pennut havaittiin ensimmäistä kertaa juhannuksena kun emo kantoi niitä pesästä toiseen.

Manulinpentujen vaarana on toksoplasma-loinen, joka on erityisen vaarallinen alle neljä kuukautta vanhoille manuleille. Manulinpentujen selviäminen eläintarhoissa on hyvin harvinaista. Vuonna 2013 kaikki maailman eläintarhoissa syntyneet pennut menehtyivät loisen takia. Pennut saavat loisen yleensä ympäristöstään.

Korkeasaaressa pentuja pyritään suojelemaan loisen estolääkityksellä. Pentujen emon annetaan hoitaa niitä neljän kuukauden ikään asti ilman, että ihminen puuttuu asiaan. Pentuetta ei haluta myöskään rasittaa ja siksi yleisöä pyydetään käyttäytymään hillitysti manulit kohdatessaan.

Korjaus 7.7. 13.03: Tieto pentujen kuolemasta maailman eläintarhoissa oli vuodelta 2013, ei vuodelta 2015, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Pennut saavat loisen yleensä ympäristöstä, eivät emoltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat