Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katajanokalla myydään 350 000 euron asuntoa, joka muistuttaa sisältä kesämökkiä – ”En ole vastaavaa kyllä nähnyt”

Hirsiverhoiltu kerrostaloyksiö on herättänyt ihmettelyä sosiaalisessa mediassa. Kiinteistönvälittäjä Ville Nuutinen kertoo, ettei ole vastaavaa asuntoa aiemmin nähnyt.

Kaupunki
 
Katajanokalla myydään hirsiverhoiltua kerrostaloyksiötä. Kuvakaappaus Oikotie.fi:n sivuilta.
Katajanokalla myydään hirsiverhoiltua kerrostaloyksiötä. Kuvakaappaus Oikotie.fi:n sivuilta.

Mauton. Järkyttävä. Eriskummallinen. Hieno.

Helsingin Katajanokalla Vyökadulla myynnissä oleva hirsiverhoiltu, takalla ja saunalla varustettu ja ”mökkitunnelmalla” markkinoitu kerrostaloyksiö herättää äimistelyä sosiaalisessa mediassa. Neljässä päivässä asuntoilmoitus Oikotie.fi-palvelussa on kerännyt esimerkiksi Facebookin kautta 1 100 tykkäystä.

Erimuotoisia tiloja, kaarevia muotoja ja reipasta veistelyä hyödyntävä asunto on vähintäänkin persoonallinen, mutta mitenkä se vaikuttaa asunnon myyntiin? Yhteydenottoja on kuulemma tullut, mutta tärkein koetinkivi eli asuntonäytöt ovat vielä edessäpäin, sanoo asuntoa välittävä Ville Nuutinen Remax-kiinteistönvälitysketjusta.

”Sehän on aina kaksipiippuinen juttu: joku hakee persoonallista asuntoa, joku perusasuntoa. Jos haluaa tavallisen asunnon, jossa kaikki seinät ovat valkoisia, niitä kyllä löytyy paljon. Tässä on tarjolla erilainen vaihtoehto.”

”En ole vastaavaa kyllä nähnyt, on tämä sen verran harvinainen”, Nuutinen naurahtaa ja sanoo, että asunnon verkossa saama huomio on ollut poikkeuksellista.

Myynti-ilmoituksen mukaan asunto sijaitsee arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelemassa, vuonna 1904 valmistuneessa rakennuksessa. Nuutinen ei tiedä, onko vastaavaa verhoilua naapurissa tai koska asunto on verhoiltu nykyiseen muotoonsa. Hän kuitenkin arvioi, että verhoilu on ollut paikallaan vuosikymmeniä.

Nuutisen mukaan rakennuksen voi toki muuttaa ”perusasunnoksi”, sillä hirsirakenteet ovat kantavia vain asunnossa olevan parven osalta.

”Parashan kuitenkin olisi, että joku pitää sen tällaisena, millaiseksi se on joskus tehty. Asunto erikoinen ja poikkeuksellinen.”

Vajaat 50-neliöisen asunnon maksimihinta on 349 000 euroa eli 7 270 euroa neliöltä. Alkuvuonna Katajanokalla myytyjen asuntojen keskimääräinen hintataso on ollut selvästi matalampi, noin 6 000 euroa neliöltä.

Erikoisten asuntojen myynti-ilmoitukset ovat keränneet huomiota myös aiemmin. Maaliskuussa näin kävi Helsingin Puu-Käpylässä myynnissä olleelle paritaloasunnolle, jossa oli täysin 1920-luvun asussa oleva sisustus.

Oikotie.fi ja Helsingin Sanomat ovat osa Sanoma-konsernia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat