Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Metro-areenaa hallinnoinut yhtiö konkurssiin – Hallin toiminta jatkuu entisellään, nimestä ei vielä varmuutta

Espoon Areenat Esar teki Tapiolan Monitoimiareena Oy:n kanssa viisivuotisen vuokrasopimuksen vuonna 2014.

Kaupunki
 
Seppo Sirkka / Lehtikuva
Espoon Metro-areena 10. lokakuuta 2015.
Espoon Metro-areena 10. lokakuuta 2015. Kuva: Seppo Sirkka / Lehtikuva

Espoon Metro-areenaa hallinnoinut Espoon Areenat Esar Oy on hakeutunut konkurssiin. Halliyhtiön konkurssi on tietynlainen päätös Espoon Bluesin jääkiekkojoukkueen tarinalle, sillä halliyhtiötä pyörittivät käytännössä samat ihmiset kuin jääkiekkojoukkueen taustalla ollutta Jääkiekko Espoo Oy:ta. Kiekkoyhtiön konkurssi varmistui maaliskuussa.

”Samat omistajat kuin Jääkiekko Espoo Oy:lla halusivat vuokrata myös areenan liiketoiminnan, jotta saisivat enemmän tuloja. Kun kaatuu jääkiekkoyhtiö, kaatuu toinenkin yhtiö, se oli vain ajan kysymys”, sanoo liikemies Jussi Salonoja, jonka yritys Tapiolan Monitoimiareena Oy omistaa Espoon Metro-areenan.

Espoon Areenat Esar teki Tapiolan Monitoimiareena Oy:n kanssa viisivuotisen vuokrasopimuksen vuonna 2014. Se ajautui kuitenkin velkoihin nopeasti. Konkurssihakemuksessa yhtiön velkojen määräksi ilmoitetaan 1 600 000 euroa. Lisäksi yhtiö on oman ilmoituksensa mukaan pysyvästi maksukyvytön.

Esar ehti aiemmin päästä yrityssaneerausmenettelyyn, mutta Jääkiekko Espoon Oy:n konkurssin takia saneeraus muuttui turhaksi. Esarin liiketoiminta koostui yrityssaneeraushakemuksen mukaan pääosin Metro-areenan vuokraamisesta loppukäyttäjille.

Hallin liiketoiminnan vuokraus Espoon Areenat Esar Oy:lle oli Salonojan mukaan ensimmäinen kerta, kun liiketoiminta vuokrattiin ulos.

”Sitä ennen pyöritimme toimintaa itse ja nyt jatkamme tästä eteenpäin samalla mallilla.”

Toisin sanoen hallin toiminta jatkuu vuokralaisen konkurssista huolimatta ennallaan, Salonoja sanoo.

”Ulkopuolelta nähtynä mikään ei muutu. Varatut tapahtumapäivät ja muut toteutuvat kaikki. Lisäksi jääkiekko ja koripallo toimivat toisen yhtiön alla.”

Toisella yhtiöllä Salonoja viittaa tänä vuonna perustettuun Espoo Unitediin, joka pyörittää Espoon uutta, vielä nimeämätöntä ja Mestiksessä pelaavaa jääkiekkojoukkuetta sekä koripallojoukkueita. Tapiolan Hongan edustusjoukkueiden pelioikeudet ovat nykyisin Espoo Unitedilla. Naisten joukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla.

Epäselvää on vielä, mikä on tulevaisuudessa Tapiolan monitoimihallin nimi. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sinetöi vuosi sitten yhteistyösopimuksen, jossa kaupunki sai 250 000 euron vuotuista summaa vastaan käyttöönsä hallin nimen ja määräajoin tilatkin. Barona-areenasta tuli Metro-areena.

”Kaupungin kanssa neuvotellaan yhteistyöstä ja uskon, että pääsemme yhteisymmärrykseen meidän yhtiömme ja kaupungin välillä”, Salonoja sanoo.

Päänvaivaa hallin omistajalle aiheuttaa tällä hetkellä länsimetron myöhästyminen. Urheilupuiston metroasema valmistuu noin 400 metrin päähän Metro-areenasta, mutta länsimetron liikennöinnin aloittamiselle ei ole vieläkään tarkkaa päivämäärää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat