Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helen Oy:n seksuaalista häirintää käsittelevä komediamainos sai huomautuksen

Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen mainoksesta, jossa hahmo käyttäytyy toista työntekijää kohtaan sopimattomasti. Annettu lausunto on suositus.

Kaupunki
 
Sofia Kuisma
Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen mainoksesta, jossa hahmo käyttäytyy toista työntekijää kohtaan sopimattomasti. Ruutukaappaus Helenin mainoksesta Youtubesta.
Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen mainoksesta, jossa hahmo käyttäytyy toista työntekijää kohtaan sopimattomasti. Ruutukaappaus Helenin mainoksesta Youtubesta.

Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen energiatuotantoyhtiö Helen Oy:lle mainoksesta. Huomautus koskee mainoksessa esitettyä seksuaalista häirintää, josta tehtiin neuvostolle valitus.

Helenin mainos kertoo fiktiivisestä miesinsinööristä, joka häiritsee naistyötoveriaan. Video on osa Helenin komediamainossarjaa, jota on julkaistu Helenin Facebook- ja Youtube-tilillä.

Mainonnan eettisen neuvoston lausunto on suositus, eikä mainosta voi näin kieltää.

Neuvosto soveltaa Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n markkinointisääntöjä, jonka lisäksi neuvostolla on omat hyvän markkinoinnin periaatteet. Markkinoinnissa ei saa myöskään sallia syrjintää.

Neuvosto katsoo mainoksen olevan hyvän markkinointitavan vastainen. Mainoksessa esitetään toisen sukupuolen asema alempiarvoisena kuin toisen. Mainoksen nainen esitetään häirinnän kohteena, maksullisena objektina ja sukupuolena, josta on helppo laskea leikkiä. Mainoksen huumori vahvistaa tätä vaikutelmaa.

Helen Oy on kiistänyt videoiden olevan hyvän tavan vastaisia. Helenin mukaan jaksossa osoitetaan, että seksuaalinen häirintä on väärin ja tuomittavaa. Helen perustelee mainostaan sillä, että hahmo on naurunalainen ja hän ymmärtää asioita väärin. Katsoja myös ymmärtää, että hahmo ei käyttäydy hyväksyttävästi.

Helen korostaa lausumassaan, että insinöörimainossarjalla ylistetään moniarvoisuutta syrjimisen sijaan, ja mainokset on tehty kunnioittamalla vastaanottajien älykkyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat