Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jakomäen kouluja ja päiväkoteja sovitellaan samaan osoitteeseen

Peruskorjatun uimahallin kohtalo selviää syksyn aikana.

Kaupunki
 
Jaakko Martikainen
Jakomäen uimahalli sijaitsee yläkoulun kellarissa. Uimahallin peruskorjaus valmistui kuusi vuotta sitten.
Jakomäen uimahalli sijaitsee yläkoulun kellarissa. Uimahallin peruskorjaus valmistui kuusi vuotta sitten. Kuva: Jaakko Martikainen

Jakomäki

Ainakin kuusi huonokuntoista taloa on saamassa purkutuomion Jakomäessä. Helsingin tilakeskus ja rakennusyhtiö NCC ovat päässeet kilpailutuksen jälkeen sopimukseen yhteistyöstä, jonka seurauksena uudet koulu- ja päiväkotitilat nousevat yläkoulun ja uimahallin yhteyteen Somerikkopolulle.

Purettavista rakennuksista kolme on Jakomäen peruskoulun käytössä Huokotiellä. Purettavaksi on listattu myös kaksi päiväkotia, Naava ja Kotilo sekä entinen koulutila Kolupolulla. Kiinteistöissä on myös nuorisotila ja neuvola.

Rakennustöiden hinnaksi on arvioitu 30 miljoonaa euroa, ja valmista pitäisi olla vuoteen 2020 mennessä.

Yläkoulun ja sen kellarissa sijaitsevan uimahallin kohtalo ratkeaa syksyn aikana tehtävässä selvityksessä, kertoo rakennusyhtiö NCC:n yksikönjohtaja Markus Saari.

Uimahalli on peruskorjattu kuusi vuotta sitten.

”Koulutilat ovat huonokuntoiset, joten ne pitäisi joka tapauksessa korjata. Me selvitämme, mikä on järkevä kokonaisratkaisu kustannusten ja toiminnallisuuden kannalta”, sanoo Saari.

Helsingin hankesuunnittelupäällikkö Jarmo Raveala epäilee, että uuden uimahallin rakentaminen tulee kalliimmaksi kuin koulutilojen peruskorjaus. Ilman uimahallia Jakomäki ei Ravealan mukaan missään tapauksessa jää.

”Mutta tässä uudessa allianssimallissa on se hyvä puoli, ettei näitä ratkaisuja tarvitse vielä lyödä lukkoon. Me selvitämme NCC:n kanssa, mitä tehdään”, Raveala sanoo.

Allianssimallissa kaupunki ja urakoitsija suunnittelevat ja toteuttavat kohteen yhdessä. Sopimusteksteissä on varmistettu, että jokainen toimii koko projektin hyväksi. Yhteisenä etuna on löytää luovia ja kustannustehokkaita ratkaisuja.

Jakomäen asukkaat ovat odottavalla kannalla. Asukasyhdistys Koillis-seuran puheenjohtajaa Margit Isomäkeä kiinnostaa uimahallin lisäksi, mitä tapahtuu paikallisyhdistysten käyttämälle asukastilalle ja Pienperheyhdistyksen kohtaamispaikalle Punahilkalle.

”Toivoisin todella, että meidät asukkaat otetaan suunnitteluun mukaan. Meille tärkeät tilat voivat hyvinkin unohtua näin isossa projektissa”, Isomäki epäilee.

Ravela lupaa, että asukkaat otetaan mukaan suunnitteluun. Koulutiloista on määrä suunnitella mahdollisimman muunneltavia ja monikäyttöisiä.

Koska opetus- ja päivähoitotilat tiivistetään Somerikkopolulle, purettavien rakennusten tilalle on kaavailtu asuntorakentamista. Kaupunki avaa ensi syksynä ideakilpailun Jakomäen keskiosien kehittämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat