Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläisillä uimarannoilla Vantaanjoessa bakteereja – loppuviikolla uimavesi puhdistui

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Pikkukosken uimarannalla on havaittu kohonneita bakteeripitoisuuksia myös muina kesinä. Vuonna 2010 Pikkukoski oli uimakunnossa.
Pikkukosken uimarannalla on havaittu kohonneita bakteeripitoisuuksia myös muina kesinä. Vuonna 2010 Pikkukoski oli uimakunnossa. Kuva: Juhani Niiranen HS

Helsinkiläisillä uimarannoilla Vantaanjoen varressa on havaittu kohonneita bakteeripitoisuuksia kuluneen viikon aikana.

Helsingin ympäristökeskuksen alkuviikon testeissä Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion vesinäytteissä kolibakteerien ja enterokokkien pitoisuudet olivat kohonneet.

Ympäristökeskuksen tiedotteen mukaan torstaina otetuissa uusintanäytteissä kolibakteerien pitoisuudet olivat kuitenkin selkeästi laskeneet eli kyseessä oli väliaikainen uimaveden laadun huonontuminen.

Vantaanjoen enterokokkitulokset valmistuvat ensi viikoksi, mutta ympäristökeskuksen mukaan on odotettavissa, että vedenlaatu on parantunut myös niiden osalta.

Uimaveden hygieenistä laatua seurataan tutkimalla vesinäytteistä suolistoperäistä saastumista osoittavia bakteereita, E. colia ja enterokokkeja.

Munkkiniemen, Hietarannan ja Lauttasaaren vesinäytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä.

Näytteenoton yhteydessä mitatut uimaveden lämpötilat vaihtelivat Vantaanjoen 16 asteen ja Munkkiniemen 20 asteen välillä. Sinilevä oli viime viikon tapaan tuulten ja aallokon sekoittamana niin, ettei sitä ole päässyt kertymään veden pinnalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat