Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkoliikenteen talvivuorot julki verkossa – Lauttasaaressa linjasto ”muuttuu merkittävästi”

Lauttasaaresta kulkee kolme bussilinjaa Helsingin keskustaan.

Kaupunki
 

Marja Salomaa HS

Helsingin seudun liikenne (HSL) on julkaissut verkkosivuillaan www.hsl.fi joukkoliikenteen uudet talviaikataulut. Reittioppaassa näkyvät kaikki länsimetron myöhästymisestä Espoossa ja Helsingissä tapahtuvat reittimuutokset sekä pysäkkikohtaiset pysähtymisajat.

Eteläisestä Espoosta Helsingin keskustaan kulkevat suorat bussilinjat säilyvät lähes samoina kuin viime talvena. Suurimmat muutokset tapahtuvat HSL:n tiedotteen mukaan Lauttasaaressa, missä linjasto ”muuttuu merkittävästi”.

Elokuun 15. päivästä lähtien Lauttasaaresta ajavat linjat 20X, 20N, 21BX ja 21V. Vuorovälit ovat tiiviit. Esimerkiksi 20X ajaa ruuhka-aikana 10 minuutin välein ja 21V 6–8 minuutin välein.

Linja 20X ajaa Katajaharjusta Kampin terminaaliin, 21BX Vattuniemestä Kampin terminaaliin ja linja 21V Vattuniemestä Asema-aukiolle.

Linja 21V ajaa kantakaupungissa Lapinrinteestä Arkadiankadun kautta Postikadulle, pyörähtää Asema-aukiolta Kaivokadulle ja sieltä Simonkadun kautta Ruoholahdenkadulle.

Länsimetron viivästyksellä on yllättäviä vaikutuksia myös Helsingin metroliikenteeseen. Mellunmäen junien päätepysäkiksi tulee tilapäisesti Kamppi, sillä kaikkia junia ei ehdittäisi turvallisesti kääntää Ruoholahdessa, kun aikataulut tiivistyvät.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ei halua seisottaa uusia metrojunia ja kuljettajia, vaan tiivistää vuorovälin 2,5 minuuttiin Itäkeskuksen ja Kampin välisellä osuudella. Kun länsimetron liikenne alkaa aikaisintaan tammikuussa, Mellunmäen metrojunat ajavat Tapiolaan ja Vuosaaren junat Matinkylään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat