Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalainen Kiss vei voiton graffitin SM-kisoissa

Tuomariston mielestä ”voittotyötä katsoessa tuli hiki”.

Kaupunki
 
Anni Kössi / HS
Graffitin SM-kisat voittaneessa työssä seikkaillaan viidakossa.
Graffitin SM-kisat voittaneessa työssä seikkaillaan viidakossa. Kuva: Anni Kössi / HS

Vantaalainen Samuli Turunen, taiteilijanimeltään Kiss on saanut pääpalkinnon graffitin SM-kisoissa Joensuussa sunnuntaina.

Tuomariston arvion mukaan tämänvuotinen kisa oli poikkeuksellisen tasaväkinen, ja kaikki viisi finaaligraffitia olivat taidokkaita. Voittotyössä arvostettiin etenkin sen kokonaissommitelmaa, laajan seinäpinnan hallitsemista, omaperäisyyttä ja graffitille ominaisia kirjaimia.

”Fyysinen kokemus, jota katsoessa tulee hiki”, tuomaristo kommentoi.

Innostuksen määrää voi hahmottaa myös tuomariston tiedotteen perustelusta: ”Täydelliseksi hiotun oman vinksahtaneen tyylin kirjaimet läsähtävät katsojan naamalle valumaan kuin märkä rätti taustan öisestä huohottavasta sademetsästä.”

Tuomaristoon kuului graffitaitelijoita kuten viime vuoden SM-voittaja Trama sekä Pohjois-Karjalan visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Lotta Pyykkönen, Vantaan taidemuseon Artsin johtaja Kati Huovinmaa ja Atomirotta-yhtyeen solisti Atomikko.

Helsingissä syntynyt ja Vantaalle muuttanut Turunen ilmoitti jakavansa osan sponsorin lahjoittamasta 2 000 euron palkintosummasta nuorten mielenterveystyöhön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat