Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat kielsivät Pokémon Go:n pelaamisen – Kumpulaan murtauduttiin yöllä Pokémonien takia

Kaupunki
 
Touko Hujanen
Öinen salauinti Kumpulan maauimalassa on yleistä. Kuva vuodelta 2009.
Öinen salauinti Kumpulan maauimalassa on yleistä. Kuva vuodelta 2009. Kuva: Touko Hujanen

Helsingin Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat ovat kieltäneet Pokémon Go -mobiilipelin pelaamisen asiakkailtaan. Kiellot ilmestyivät maauimaloihin tiistaiaamuna sen jälkeen, kun Kumpulan maauimalaan oli murtauduttu edellisyönä Pokémon-jahdin takia.

”Vartija joutui häätämään pelaajat pois. Periaatteessa kielto lähti siitä”, sanoo maauimaloiden kesäesimies Oleg Jauhonen.

Toinen kiellon syy on maauimaloiden kuvauskielto, josta asiakkaat myös muistuttavat kuvaamaan erehtyviä toisia uijia hanakasti.

”Sillä periaatteella ajattelimme, että tämän [Pokémon Go:n] tyylinen pelaaminen ei kuuluisi maauimaloihin.”

Kieltoa saatetaan kuitenkin lieventää pian, sillä pelaamisen valvominen on vaikeaa. Kaikkea puhelimenkäyttöä kun ei ole kielletty eikä halutakaan kieltää, sanoo Jauhonen.

”Asiaa käsitellään huomenna uudelleen. Pohdinnassa on, että kielto muuttuu muistutukseksi ottaa muut asiakkaat huomioon, kun peliä pelaa.”

Tiistain kaltaisella hyvällä säällä maauimalat ovat aivan täynnä ihmisiä, Jauhosen sanoin asiakkaita on ”vieri vieressä”. Tällöin puhelimen ruudun tuijottaminen yhtä aikaa liikkumisen kanssa saattaa aiheuttaa vakavia vaaratilanteita varsinkin altaiden läheisyydessä.

”Tämän uusi juttu kaikille, ja suhtautuminen täytyy miettiä myös sen mukaan, kuinka pitkään villitys jatkuu. Asia on kuitenkin arka nimenomaan sen takia, että kuvaamisen ja pelaamisen erottaminen on vaikeaa”, Jauhonen sanoo.

Tiistai-iltapäivänä Liikuntavirasto käytti jo kieltoa lievempää sanailua Twitterissä: ”Hei Pokémon-kouluttajat! Huomioithan maauimaloissa pelatessasi kanssauimarit ja -kuntoilijat. Turvallisuus ennen kaikkea veden äärellä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat