Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konepajan Brunoa uhkaa häätö – Vallilan kulttuurikeskittymä on toiminut vasta vuoden

VR:n entisellä Pasilan konepajalla toimivan kulttuurikeskittymä Konepajan Brunon tilalle saattaa tulla saksalainen rautakauppaketju Bauhaus

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Kulttuurikeskittymä Konepajan Bruno juhli vuosi sitten avajaisiaan Vallilassa.
Kulttuurikeskittymä Konepajan Bruno juhli vuosi sitten avajaisiaan Vallilassa. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Vallila

Vuosi sitten avajaisiaan juhlineella Konepajan Brunolla saattaa olla edessään häätö. Tapahtuma- ja kirpputoripaikaksi räätälöidylle VR:n entiselle Pasilan konepajalle on vasta tänä kesänä rakennettu kahvila ja terassi.

Konepajan Brunon toinen perustaja Jakke Nikkarinen kertoo, että VR on käynyt rakennusyhtiö NCC:n kanssa neuvotteluja Pasilan vanhan konepajan myynnistä. Nikkarisen mukaan NCC:n tarkoitus on vuokrata tilaa eteenpäin saksalaiselle rautakauppaketju Bauhausille.

Nikkarisen mukaan Bauhausin delegaatio on käynyt Saksasta asti konepajalla vierailulla kesäkuussa.

Sekä rakennusyhtiö NCC:n että VR:n avainhenkilöt ovat vaitonaisia konepajan tulevaisuudesta.

VR-yhtymän yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu kertoo sähköpostitse, että konsernin oma toiminta päättyi Pasilan konepajalla suurimmalta osin jo vuonna 2001, ja VR:n pitkän ajan tavoite on luopua sen omistuksesta ja löytää alueelle uutta käyttöä.

VR ei kommentoi mahdollisesti menossa olevia neuvotteluja eikä sitä, onko neuvotteluja käynnissä.

”Eiköhän ole parempi, että omistaja kommentoi”, sanoo puolestaan NCC Buildingin toimialajohtaja Jari Lehtinen.

Konepaja Brunon perustajat Nikkanen ja Ilkka Hietala pistivät tiistai-iltana pystyyn adressin, jossa vaaditaan, että ”konepajan alue saa arvoaan vastaavaa, kaupunkikuvaa rikastuttavaa toimintaa tulevaisuudessakin”. Adressi on saanut vuorokaudessa liki 4 000 ääntä.

”Kaikista parasta olisi, jos Helsingin kaupunki ostaisi tämän pois ja antaisi kehittää toimintaa”, Nikkanen kertoo.

Konepajan Brunon perustajat kertovat ottaneensa yhteyttä kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäkeen (vihr).

”VR:llä vuokrasopimukset ovat toistaiseksi voimassaolevia, ja niissä on kuuden kuukauden irtisanomisaika. Kukaan ei ole sen takia panostanut alueeseen kunnolla”, Nikkarinen sanoo.

Nikkanen kertoo tilanteen olevan turhauttava. ”Kesän aikana olemme huomanneet miten mahtava paikka tämä on ja miten ruokarekat ja ihmiset viihtyvät pihassa. Kaikki kesätapahtumamme on tehty vapaaehtoisvoimin, ja kaikki niistä saadut tuotot käytetään seuraavan viikonlopun ohjelmaan”, Nikkarinen kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat