Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin uimavedet yhä hyvälaatuisia – vain satunnaisia levähavaintoja

Sinilevää on Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen mukaan havaittu uimarannoilla vain satunnaisesti ja vähäisiä määriä

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Helsingin uimarannoilla ei ole ympäristökeskuksen mukaan ollut kuin satunnaisesti ja vähän sinilevää tänä kesänä. Kuva on Karhusaaren uimarannalta.
Helsingin uimarannoilla ei ole ympäristökeskuksen mukaan ollut kuin satunnaisesti ja vähän sinilevää tänä kesänä. Kuva on Karhusaaren uimarannalta. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Helsingin uimavesien laadussa ei ole tällä hetkellä moittimista, ilmenee Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen tuoreista testituloksista. Uimavesinäytteitä otettiin tällä viikolla Seurasaaresta, Pihlajasaaresta, Uunisaaresta, Mustasaaresta, Suomenlinnasta sekä Veijarivuoren uimarannalta Lauttasaaresta.

Kaikki vesinäytteet olivat ympäristökeskuksen mukaan laadultaan hyviä.

Sinilevää ei ole ympäristökeskuksen mukaan esiintynyt edelleenkään Helsingin uimarannoilla kuin satunnaisesti ja vähäisiä määriä. Mikäli lämmin ja tyyni sää jatkuu, voi sinilevän määrä lisääntyä jatkossa.

Tuoreimmat uimavesinäytetulokset ovat ympäristökeskuksen mukaan nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Niitä voi tutkia myös kaupungin nettisivuilta.

Uimakausi jatkuu Helsingissä elokuun loppuun asti, ja myös yleisten uimarantojen vedenlaatua tarkkaillaan säännöllisesti siihen saakka.

Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat