Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee Kallion räjähdyksen alkaneen kaasuputkesta – asunnossa asunut keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti

Helsingin Kalliossa tapahtui perjantai-iltana räjähdys asuintalossa Franzeninkadun ja Fleminginkadun kulmassa.

Kaupunki
 
Räjähdys Helsingin Kalliossa
Räjähdys Helsingin Kalliossa
Asunnossa räjähti perjantai-iltana Helsingissä Franzeninkadulla.

Poliisi tiedotti lauantaiaamuna, että Kallion asuntoräjähdyksen epäillään alkaneen kaasuputkesta. Syttymissyyn tutkinta jatkuu, ja poliisi kertoo asiasta lisää aikaisintaan maanantaina.

Helsingin Kalliossa tapahtui räjähdys asuinkerrostalossa Franzeninkadun ja Fleminginkadun kulmassa kello yhdeksän jälkeen perjantaina illalla. Poliisin mukaan räjähdys tapahtui Fleminginkatu 8:ssa. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin Helsingin Sanomille, että asunnossa on tapahtunut räjähdys, jonka seurauksena asunnon ikkuna rikkoutui, ja talossa syttyi tulipalo. Asunto sijaitsi talon neljännessä kerroksessa, ja asunnon ikkunoista löi ulos pahimmillaan metrien pituiset liekit.

Päivystävä palomestari Vesa Paatelma kertoi jo palopaikalla HS:lle, että kyseessä oli kaasuräjähdys. Asunto, jossa räjähdys sattui, tuhoutui täysin. Lisäksi alla oleva asunto kärsi vesivahinkoja. Koska palaneen asunnon ovi oli auki, rappukäytävä ja lähiasunnot kärsivät savuvahinkoja neljännestä kerroksesta ylöspäin.

Palomestarin mukaan asunnossa oli räjähdyshetkellä keski-ikäinen mies, joka loukkaantui vakavasti. Kolme muuta ihmistä loukkaantui lievästi hengitettyään savua. Vakavasti loukkaantunut mies oli räjähdyksen aikaan asunnossaan yksin.

Rahalliset vahingot nousevat alustavan arvion mukaan satoihin tuhansiin euroihin.

Paikalla oli myös Helsingin kaupungin kriisipäivystys, joka järjesti majoitusta kolmelle ihmiselle sen vuoksi, että heidän kotinsa ovat kärsineet savuvahinkoja.

Räjähdysroskaa, hiiltyneitä puunkappaleita ja lasinsiruja on lentänyt kadun toiselle puolelle saakka. Räjähdys oli ilmeisen voimakas, mutta se ei ole kuitenkaan tuhonnut rakennuksen seinää.

Paikalle saapui seitsemän paloyksikköä ja neljä ensihoitoyksikköä. Sammutustyöt saatiin valmiiksi noin puolitoista tuntia tapahtuman jälkeen.

Iltayhdentoista aikaan räjähdyksen syytä selvitti Franzeninkadulla Helsingin poliisin tekninen tutkinta.

”Yhtäkkiä koko paikka tärähti”, sanoi palaneen asunnon yläpuolisessa asunnossa asuva Nenna Ojanperä. Ojanperä ja Emmi Karvonen olivat räjähdyshetkellä Ojanperän asunnossa.

”Katsoimme ulos, ja näkyi, kun kadulle leijaili sanomalehteä ja muuta”, Ojanperä sanoo.

Karvonen ja Ojanperä poistuivat asunnosta ja lähtivät kohti alakertaa. Rappukäytävässä heidän takaansa juoksi alapuolisesta, palavasta asunnosta ulos mies.

Ojanperä kertoi HS:lle, että talossa on asuntoja, joissa on kaasuhellat.

Jussi Pullinen HS
Poliisi suoritti iltakymmen aikaan teknistä tutkintaa myös asunnossa, jonka yläpuolella räjähdys tapahtui noin tuntia aiemmin.
Poliisi suoritti iltakymmen aikaan teknistä tutkintaa myös asunnossa, jonka yläpuolella räjähdys tapahtui noin tuntia aiemmin.
Jussi Pullinen HS
Poliisi eristi alueen sulkemalla Fleminginkadun Helsinginkadun risteyksestä ylöspäin.
Poliisi eristi alueen sulkemalla Fleminginkadun Helsinginkadun risteyksestä ylöspäin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat