Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Hietarannalla runsaasti sinilevää – sunnuntain triathlonissa rannalla pitäisi uida 1 500 metriä

Sunnuntain triathlonin uintiosuus jätettäisiin pois vain siinä tapauksessa, jos vedessä olisi uintikielto. Ketään ei kuitenkaan pakoteta veteen.

Kaupunki
 
Lukijan kuva
Liikuntavirasto varoittaa sinilevästä Hietaniemen uimarannalla.
Liikuntavirasto varoittaa sinilevästä Hietaniemen uimarannalla. Kuva: Lukijan kuva

Helsingin Ison Kallahden, Lauttasaaren ja Hietarannan uimarannoilta on löytynyt runsaasti sinilevää. Aurinkolahden, Hevossalmen, Laajasalon, Munkkiniemen, Mustikkamaan, Porvariskuninkaan, Rastilan, Seurasaaren ja Tuorinniemen uimarannoilla on myös havaittu pieniä määriä sinilevää.

”Sateet ja tuulet hajottavat sinilevälautat, mutta nyt ei näytä siltä, että sateita olisi ihmeemmin tulossa, joten sinilevätilanne säilyy varmaan ennallaan”, sanoo Hanna Pohjakallio, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen vs. ympäristötarkastaja.

Levätilanne saattaa vaikuttaa sunnuntain Next Helsinki -triathlonin 1 500 metrin uintiosuuteen, joka on tarkoitus järjestää juuri Hietarannassa.

”Sinilevätilanne vaihtelee päivittäin, ja elämme päivän tilanteen mukaan. Virallinen kantamme on, että jos ei ole virallista uintikieltoa, niin uinti tapahtuu normaalisti”, kertoo triathlonin kilpailujohtaja Markus Sali.

”Ketään ei kuitenkaan pakoteta veteen. Jos joku ei halua uida, niin hän jatkaa kisaa duathlonina, eli suorittaa pelkät juoksu- ja pyöräilyosuudet”, Sali sanoo.

Ympäristökeskuksen mukaan uintikielto tälle viikonlopulle sinilevän takia on epätodennäköinen.

”Silloin levää pitäisi olla paksuina lauttoina rannassa. Sinilevän takia ei ole ollut niin pahoja tilanteita, vaan uintikiellot johtuvat yleensä bakteereista. Ihmiset osaavat aistinvaraisesti arvioida kannattaako veteen mennä. Kukaan ei halua mennä leväpuuroon uimaan”, Pohjakallio sanoo.

Sinilevän erittämät myrkylliset aineet eli toksiinit saattavat aiheuttaa myrkytysoireita, kuten ihottumaa ja flunssan kaltaisia oireita eli nuhaa, päänsärkyä ja vatsaoireita.

”Suosittelemme, että aikuiset kävisit uimisen jälkeen suihkussa ja pienten lasten päästämistä veteen tulisi harkita, tai sitten valvoa, etteivät he hörpi vettä”, Pohjakallio jatkaa.

Triathlon vaikuttaa sunnuntaina Hietarannan ja Länsiväylän liikennejärjestelyihin. Uimarannalle johtavat Hiekkarannantie, Hietakannaksentie, Hietaniemenkatu sekä Lapinlahdentie ovat sunnuntaina suljettu ja varattu kokonaan triatlonille.

Hietaniemenkadulta kisaajat jatkavat pyörillä Mechelininkadulle ja siitä Lapinlahdentietä pitkin Itämerensolaan, josta Porkkalankadun kautta noustaan Länsiväylälle Kehä II:lle asti.

Länsiväylällä triathlonilla on käytössä vasemmanpuoleinen kaista, joka on suljettu Kehä II:n liittymään saakka ja on vain kilpapyöräilijöiden käytössä. Länsiväylän nopeusrajoitus on kilpailun aikana 60 kilometriä tunnissa. Porkkalankadun liittymä Länsiväylälle on suljettu kello 8.15–14.15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat