Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijä ja autoilija tappelivat Kolmen sepän patsaalla – Helsingin poliisi toivoo rauhallisuutta liikenteeseen

IS:n mukaan pyöräilijä ja autoilija löivät toisiaan kypärillä.

Kaupunki
 

Helsingin poliisille on tehty rikosilmoitus Kolmen sepän patsaalla keskiviikkona sattuneesta pyöräilijän ja autoilijan välisestä välikohtauksesta. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

IS:n mukaan kahakka alkoi, kun paikalle tullut pyöräilijä oli vaatinut pyöräkaistalle pakettiauton pysäköinyttä miestä siirtämään autonsa pois. Poliisin mukaan pakettiauto oli huoltoajossa ja sen korjaaja oli tullut paikalle korjaamaan näyteikkunaa. Näin ollen hänellä oli siis oikeus pysäköidä auto talon viereen.

Erimielisyydestä syntynyt sanasota johti siihen, että kiistan osapuolet alkoivat lyödä toisiaan. Astaloina kahakassa käytettiin pyöräilykypärää ja rakennuskypärää. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja pahoinpitelyn yrityksenä.

Helsingin poliisin ylikomisario Pekka Höök toivoo, että kaikki tienkäyttäjät malttaisivat jättää laillisuuden valvonnan poliisille.

”Jos epäilee, että joku ei noudata sääntöjä, niin siitä kannattaa olla yhteydessä viranomaisiin. Toki väärin pysäköidyn auton kuljettajalle voi huomauttaa asiasta, mutta ’juupas–eipäs-väittelyyn’ ei kannata lähteä. Se voi johtaa nokkapokkaan”, Höök sanoo.

Tilanteita, joissa kuormaa purkava paketti- tai kuorma-auto on pysäköity väliaikaisesti pyörätielle, sattuu usein. Höök muistuttaa, että kuorman purku ei saisi aiheuttaa vaaraa muille. Pyöräilijöille poliisilla ei ole yleispätevää ohjetta. Auton voi kiertää joko autotien tai jalkakäytävän puolelta.

”Päätös pitää tehdä tilannekohtaisesti”, Höök sanoo.

Korjaus 29.7. klo 14.05: Ylikomisario Pekka Höökin sukunimi oli kirjoitettu alun perin virheellisesti muotoon Höög.

Korjaus 29.7. klo 16.58: Pakettiauto oli pysäköity pyöräkaistalle, ei pyörätielle, niin kuin jutussa aiemmin mainittiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat