Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääradan lähijunaliikenne palasi normaaliksi maanantaina aamupäivällä

Sähköradan sunnuntainen vaurio pääradalla aiheutti häiriöitä junaliikenteeseen vielä maanantaiaamuna.

Kaupunki
 

Sunnuntaina kello yhdeksän aikaan tapahtunut vaurio pääradalla haittasi Helsingin seudun lähiliikennettä vielä maanantaiaamuna.

Korjaustyöt Tapanilan ja Puistolan välillä pääradalla on saatu valmiiksi, Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedotti hieman kymmenen jälkeen maanantaina.

N-junat ajetaan jälleen K-junina. Lisäksi I-junat liikennöivät lentoasemalle Tikkurilan kautta. Korvaava bussiliikenne jatkuu noin kello kahteentoista saakka.

HSL päivittää tietoja häiriöiden vaikutuksista verkkosivullaan olevaan liikennetiedotteeseen.

Helsingin suuntaan liikenne saatiin sujumaan jo ennen seitsemää. Helsingistä pohjoiseen päin häiriöt jatkuivat hieman pitempään. Korjausten kestäessä lentoasemalle pääsi junalla vain Huopalahden kautta.

Korjaustyöt aiheuttivat muutoksia maanantaina junaliikenteeseen siten, että K-junat ajettiin N-tunnuksilla. N-junat eivät pysähtuneet Pukinmäessä, Malmilla, Tapanilassa, Puistolassa, Hiekkaharjulla, Koivukylässä tai Rekolassa.

Maanantaiaamuna Leinelään liikennöi vain joka toinen P-juna.

HSL ohjeisti matkustajia etsimään korvaavia linja-autovuoroja reittioppaasta. Häiriön vuoksi VR:n liput kelpasivat myös korvaavissa busseissa.

Häiriön ilmaannuttua sunnuntaina pohjoisen suuntaan kulkevat I- ja K-junat ajoivat kaukoliikenteen raidetta Oulunkylän ja Tikkurilan välillä, mutta eivät pysähtyneet väliasemilla Oulunkylän pohjoispuolella. Etelän suuntaan junaliikenne kulki normaalisti.

Iltakuuden jälkeen sunnuntaina lähiliikenne molempiin suuntiin oli K-junien varassa, jotka joutuivat ajamaan kaukoliikenteen raiteilla. K-junat pysähtyivät Helsingin lisäksi Pasilassa, Käpylässä, Oulunkylässä, Tikkurilassa, Korsossa, Saviolla ja Keravalle.

Lentokentälle ei päässyt sunnuntai-illan aikana I-junalla Tikkurilan kautta. Huopalahden kautta liikennöivät P-junat kääntyvät lentoasemalla takaisin Helsingin suuntaan.

”Ilmeni, että yksi sähköpylväs Puistolan ja Tapanilan välissä on niin vinossa, että se on pakko vaihtaa uuteen. Me arvioimme, että on parempi hoitaa homma nyt, eikä odottaa maanantaita, jolloin on enemmän ihmisiä liikenteessä”, selvitti rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström.

Lindströmin mukaan vika ilmeni Puistolan ja Tapanilan välissä, kun pohjoiseen matkanneesta junasta irtosi virroitin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat