Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi varautuu HJK:n euro-otteluun ja pitää joukkueiden kulkueet erillään

Helsinkiläisjoukkueen vastustaja tulee naapurimaa Ruotsista ja maiden välillä on urheilutapahtumissa perinteisesti jännitettä ja sähköä ilmassa.

Kaupunki
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Klubin Atomu Tanaka teki ensimmäisen maalin Göteborg IFK:n ja HJK:n ottelussa Göteborgissa heinäkuun lopussa.
Klubin Atomu Tanaka teki ensimmäisen maalin Göteborg IFK:n ja HJK:n ottelussa Göteborgissa heinäkuun lopussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Poliisi varautuu torstaina Helsingissä pelattavaan Eurooppa-liigan otteluun HJK–IFK Göteborg ja näkyy katukuvassa Sonera-stadionin tuntumassa ja siellä, missä jalkapallofanit sankoin joukoin liikkuvat kaupungilla.

Ottelun tekee poliisin näkökulmasta kiinnostavaksi se, että helsinkiläisjoukkueen vastustaja tulee naapurimaa Ruotsista ja maiden välillä on urheilutapahtumissa perinteisesti jännitettä ja sähköä ilmassa.

”Meidän tietojemme mukaan Ruotsista olisi tulossa 300–400 kannattajaa ja olemme varautuneet hieman normaalia isommalla resurssilla lisäämään turvallisuutta”, kertoo ylikomisario Jere Roimu.

”On odotettavissa sekä HJK:n fanien että IFK-fanien kokoontumisia ja jonkinlaista marssia ottelupaikalle. Poliisi pyrkii pitämään nämä erillään ja siihen, että kannattajat tulisivat eri reittejä ja hieman porrastaen Soneralle”, Roimu sanoo.

”Tapahtuman järjestäjä vastaa sitten turvatoimista ottelupaikalla ja turvatarkastukseen kannattaa varata aikaa”, ylikomisario muistuttaa.

Uefan otteluissa alkoholia on saatavilla vain vip-tiloissa, ja tämä vaikuttaa joidenkin ihmisten käyttäytymiseen ennen ottelua.

”Se vaikuttaa joidenkin kohdalla juuri päin vastoin kuin toivomme eli osa pyrkii viimeiseen asti istumaan kuppiloissa tai pussikaljalla, kun olutta ei myydä.”

Kulkueissa saa poliisin mukaan tuulettaa ja kannustaa äänekkäästi ja riehakkaasti omiaan.

”Saa ja pitääkin kannustaa, mutta se mihin puututaan, on kaikenlainen väkivaltainen, aggressivinen ja häiritsevä käyttäytyminen. Sellaiseen puututaan varsin jyrkästi. Samoin seuraamme näitä pyroteknisiä juttuja, soihtuja ja muita”, Roimu kertoo.

Tällä kertaa usein otteluiden yhteudessä käytetyt hevoset eivät osallistu partiointiin.

”Kauramoottorit ovat vielä kesälaitumilla, mutta näymme kyllä tavallista enemmän stadionin välittömässä läheisyydessä.”

Tapahtuman järjestäjä vastaa ottelupaikalla järjestyksestä ja turvallisuudesta.

”Toivottavasti meidän ei sinne tarvitse mennä. Jos poliisia tarvitaan stadionilla, silloin on jotain mennyt pieleen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat