Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän suurin risteilyalus on perjantaina Helsingissä – satama teki heinäkuussa matkustajaennätyksen

330-metrinen Regal Princess kätkee sisäänsä 3 600 matkustajaa.

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Utahista kotoisin olevat Joanne ja Arden Draney olivat Regal Princessillä vuonna 2015 viettämässä kahdeksankymmentävuotispäiviään.
Utahista kotoisin olevat Joanne ja Arden Draney olivat Regal Princessillä vuonna 2015 viettämässä kahdeksankymmentävuotispäiviään. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Perjantaina kello 7 Helsingin satamaan saapuu risteilyalus Regal Princess, joka on suurin tänä kesänä satamassa nähtävä laiva. Se viipyy Länsisatamassa perjantaihin kello 16:een asti.

Risteilyalusten jätevesistä on käyty vilkasta keskustelua mediassa, mutta Regal Princess on oletettavasti jättämässä jätevesiään asianmukaisesti Helsinkiin käsiteltäviksi. Helsingin Sataman mukaan alus on tehnyt niin aina aiemminkin, joten ei ole syytä olettaa ettei nyt toimittaisi samoin.

Sataman viestintäpäällikkö Eeva Hietanen korostaa, että alukset jotka eivät tyhjennä jätevesiään satamiin, ovat yleensä vanhoja.

”Muutaman vanhemman aluksen tekniikka ei edes taivu siihen, että tyhjennys pystyttäisiin tekemään satamassa”, Hietanen sanoo.

Laivat, jotka tyhjentävät jätevetensä satamaan, saavat jätemaksusta 20 prosenttia alennusta.

Helsingin Sanomat vieraili Regal Princessillä viime vuonna.

”Aluksella kaikki tuntuu kietoutuvan ruokailun, laiskottelun ja kevyen viihteen ympärille. Illat kuluvat kylpylässä, bingossa, elokuvissa ja loputtomissa buffet-pöydissä. Lähes tuhat katsojaa vetävän teatterin show-esitykset vaihtuvat päivittäin. Casinossa blackjack-pöytiä on kymmenen, kolikkoautomaatteja seinäkaupalla. Tulee vaikutelma, että ollaan ruotsinlaivalla, kaikki vain on isompaa ja enemmän”, alusta kuvaili toimittaja Mark Autio tuolloin.

Kaisa Rautaheimo / HS
Regal Princessin kannella on esimerkiksi uima-allas. Kuva on vuodelta 2015.
Regal Princessin kannella on esimerkiksi uima-allas. Kuva on vuodelta 2015.

Torstaina Helsingin satama tiedotti tehneensä heinäkuussa matkustajaennätyksen. Matkustajamäärä oli ensimmäistä kertaa yli 1,5 miljoonaa kuukaudessa. Heinäkuu on satamassa muutenkin vuoden vilkkain kuukausi.

Helsinki on pyrkinyt risteilyalusten vaihtosatamaksi, jossa vanhat matkustajat vaihtuisivat uusiin. Toiveena on, että risteilyvieraat käyttäisivät näin enemmän rahaa Helsingissä.

Nykyinen muutaman tunnin maissaolo saa turistin kuluttamaan keskimäärin 65 euroa Helsingissä. Kansainvälisten tilastojen mukaan keskivertoturisti käyttää yhdessä kohteessa 120 euroa päivässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat