Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin hotellibuumi jatkuu – uusin suunnitteilla Kalasatamaan

Kauppakeskus Redin viereen kaavailtuun hotelliin tulisi kymmenen kerrosta ja 150–200 huonetta.

Kaupunki
 
Sami Kero
Kalasataman keskukseen suunnitellaan hotellia.
Kalasataman keskukseen suunnitellaan hotellia. Kuva: Sami Kero

Rakennusyhtiö SRV suunnittelee hotellin rakentamista Kalasatamaan. Kiinteistöviraston virastopäällikkö Jaakko Staufferin mukaan yhtiön laatima suunnitteluvaraushakemus on tulossa Helsingin kiinteistölautakunnan käsiteltäväksi elo- tai syyskuussa.

”Hotelliin on suunnitteilla noin 150–200 huonetta ja kymmenen kerrosta”, Stauffer kertoo.

Kyse on siis suuresta, mutta ei valtavasta hotellista. Esimerkiksi nyt rakenteilla olevaan Jätkäsaaren tornihotelliin on tulossa 16 kerrosta ja 425 huonetta. Hanke on kuitenkin jatkoa Helsingissä jylläävälle hotellibuumille, jonka myötä kaupunkiin on rakenteilla tai suunnitteilla lähemmäs kymmenen uutta majoitusliikettä.

Hotellia kaavaillaan SRV:n Kalasatamaan rakentaman kauppakeskuksen länsipuolelle. Sen rakentaminen vaatisi asemakaavamuutoksen.

Alunperin kyseiselle paikalle suunniteltiin SRV:n pääkonttoria. Lopulta pääkonttori rakennettiin kuitenkin Espoon Perkkaalle.

SRV:n Kalasatama-projektin hankejohtaja Juhani Katko ei halua vielä kertoa tarkempia yksityiskohtia yhtiön hotellisuunnitelmista.

”Tämän on sen verran alkuvaiheessa vielä. Mutta suunnitteluvaraus tarvitaan, että suunnittelu voidaan aloittaa”, Katko sanoo.

Hotellista tulisi yksi Helsingin itäisimmistä hotelleista. Katko huomauttaa, että idällä on nyt vetoa. Kesko ilmoitti keskiviikkona siirtävänsä pääkonttorinsa Kalasatamaan.

”Kalasataman rakentaminen laajentaa ydinkeskusta-aluetta itään. Hotelli sopisi siihen suunnitelmaan oikein hyvin”, Katko sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat