Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäinen suomalainen keräsi kaikki Pokémonit – käveli kahdeksan tuntia ja 20 kilometriä päivässä

Kaupunki
 
Jarmo Pulkkisen kotialbumi
Jarmo Pulkkinen Pokémon-tapahtumassa Vanhassa kirkkopuistossa.
Jarmo Pulkkinen Pokémon-tapahtumassa Vanhassa kirkkopuistossa. Kuva: Jarmo Pulkkisen kotialbumi

Tiettävästi ensimmäinen suomalainen on saanut kerättyä kaikki Pokémon Go -pelin otukset.

Onnellisen kuuloinen Jarmo Pulkkinen kertoo puhelimessa saaneensa kokoon 142 pokémonia. Tämä on maksimimäärä, jonka Euroopassa taskuhirviöitä voi löytää.

”Viikonloput menivät mökillä, joten arkisin jahtasin. Päivittäin kävelin noin kahdeksan tuntia, keskivertopäivänä tuli 20 kilometriä kävelyä”, Pulkkinen kertoo. ”Kesälomalla oli aikaa kerätä. Aamupäivisin lähinnä keräilin.”

Pulkkinen kertoo, että keräämiseen meni kolme viikkoa.

On mahdotonta tietää varmasti, onko Pulkkinen ensimmäinen Suomessa kaikki otukset kerännyt. Ainakin hän on ensimmäisiä, joista julkisuudessa tiedetään.

Pulkkinen kiersi Helsingissä ahkerasti eri kaupunginosia. Haaga, Arabia ja muut tulivat jahdissa tutuiksi. Tiettyjä pokémoneja löytyy tietyiltä alueilta, joten suurta kokelmaa havittelevien on liikuttava melko laajalla alueella. Pulkkinen sanoo, että samalla kaupunki tuli aivan uudella tavalla tutuksi.

”Esimerkiksi Kallio ja Sörnäinen olivat itselleni aiemmin vieraita, mutta nyt huomasin, että siellähän on hienoja puistoja. Mietin, että miksi kaupungissa ei tule enemmän kierrettyä, kun huomasi, että Helsinkihän on näin hieno kaupunki.”

Helsingin keskustassa asuva Pulkkinen arvelee, että asuinpaikka oli avain keräilyn onnistumiseen.

”Ohjelma selvästi suosii paikkoja, jossa on paljon ihmisiä. Viikonloput menivät harakoille, kun olin mökillä. Paljuun ilmestyi yksi pokémon, mutta muuten oli ihan tyhjää”, Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen, 41, työskentelee internet-markkinoinnin alalla. Ennestään pokémonit eivät hänelle olleet tuttuja, mutta hän innostui heti ilmiöstä, joka näkyi kaupungilla ja houkutteli kiertelemään omia kotipaikkoja.

”Pikachun tiesin ennalta, en muuta.”

Pulkkinen keskittyi pelissä vain pokémonien keräämiseen. Pelissä voi myös vallata maamerkeillä sijaitsevia poke-gymejä omalle joukkueelleen. Kukin pidempään pelannut pelaaja kuuluu yhteen pelin kolmesta joukkueesta, sinisiin, keltaisiin tai punaisiin. Pulkkinen on punainen, mutta sillä ei hänelle ole juuri merkitystä, sillä keräily oli pääasia.

”Olisinko viisi battlea koko aikana pelannut.”

Pulkkisen mielestä keräilyn onnistumisen ytimessä on ”jalkatyö” – siis se, että kävelee paljon ja laajalla alueella.

”Unohtakaa pyörät ja autot, pitää kävellä”, Pulkkinen vinkkaa.

Oikeaa rahaa hän on peliin käyttänyt ”joitakin kymmeniä euroja”. Rahoilla hän osti haudontalaitteita, joiden avulla pelistä löytyvistä munista voi hautoa pokémoneja. Munat pannaan laitteeseen, ja ne haudotaan kävelemällä: osa munista vaatii vain parin kilometrin kävelyä, osan hautomiseksi on käveltävä peräti kymmenen kilometriä.

”Kovemmat pokémonit tulivat tosi usein munista”, Pulkkinen sanoo.

Joitakin otuksia hän löysi tuurilla. Esimerkiksi pelissä suhteellisen harvinainen Muk-pokémon ilmestyi sattumalta Helsingin Rautatieaseman kupeeseen.

Viimeisen puuttuvat otuksen eteen Pulkkinen joutui tekemään töitä. Hän oli kuullut, että Charmander-pokémoneja löytyy Puu-Vallilasta. Niitä on kerättävä parisenkymmentä, jotta pienempi Charmander kehittyy isommaksi Charizard-tulilohikäärmeeksi, joka Pulkkiselta vielä puuttui.

Niinpä Pulkkinen tallusteli aluetta kokonaisen päivän edestakaisin, ennenkuin tarvittavat otukset olivat kasassa.

”Se vähän turhautti, mutta se oli saatava.”

Pokémon Gon pelaajien kesken on käyty kiivasta keskustelua siitä, mikä on maksimimäärä pokémoneja, jonka voi napata.

Pelistä on löydetty 141 tavallista pokémonia, jotka kuka tahansa voi löytää. Tämän lisäksi pelissä on erikois-pokémoneja, jotka asuvat vain tietyillä mantereilla. Suomessa tällainen on Mr. Mime, joka on Euroopan oma erikois-pokémon. Omansa on myös muilla mantereilla. Näin kokonaismäärä voi matkustamalla nousta 145 pokémoniin – ja tällä viikolla kerrottiinkin amerikkalaismiehestä, joka oli kerännyt ne kasaan matkustamalla maailman ympäri pokémonien perässä.

Lisäksi pelissä on tiettävästi useampi ”legendaarisia” pokémoneja, joita vielä ei ole virallisesti julkistettu. Näistä on kuitenkin tihkunut tietoa, mutta niitä ei ole pelistä löydetty. Näin kokonaismäärä voi lopulta nousta yli 150 pokémoniin – ja peliä kehittävä Niantic saattaa lisätä otuksia myös vielä tuntemattomilla tavoilla.

Vaikka Pulkkisen pokedex nyt on täynnä, peli ei ole jättänyt häntä rauhaan. Perjantaina hän vastasi puhelimeen Suomenlinnan lautalta.

”Tämä on kuulemma ollut hyvä paikka [löytää pokémoneja], enkä ollut vielä tänä kesänä käynyt. Piti lähteä kuitenkin katsomaan.”

Korjattu klo 11:57: Pulkkinen keräsi Puu-Vallilasta charmandereita, jotka kehittyvät isommaksi Charizard-hahmoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat