Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loppuunmyyty Weekend-festivaali alkoi rauhallisesti – poliisi otti kiinni ”muutamia”

Weekend-festivaalilla juhli perjantaina lähes 35 000 elektronisen tanssimusiikin eli edm:n ystävää.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Weekend-festivaalin yleisön keski-ikä on tapahtuman tiedottajan mukaan selvästi alle 20 vuotta.
Weekend-festivaalin yleisön keski-ikä on tapahtuman tiedottajan mukaan selvästi alle 20 vuotta. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Perjantaina Helsingin Kyläsaaressa alkaneen Weekend-festivaalin ensimmäinen ilta sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Rikoskomisario Heikki Sandberg kertoo, että poliisi suoritti festivaali-alueen ympäristössä ”muutamia” kiinniottoja.

”Siellä on vastustettu järjestyksenvalvojia. Joku oli esimerkiksi yrittänyt sisään ilman lippua. Kiinniottoja oli 3–4”, Sandberg sanoo.

Hänen mukaansa kiinniottojen määrä on tyypillinen festivaaliyölle.

”Kun on paljon ihmisiä, niin aina löytyy muutamia häiriötekijöitä myös. Alkoholilla on usein osuutta asiaan”, Sandberg sanoo.

Weekend-festivaalilla juhli perjantaina lähes 35 000 elektronisen tanssimusiikin eli edm:n ystävää. Kaksipäiväinen festivaali on loppuunmyyty, ja järjestäjien mukaan perjantain ja lauantain yhteenlaskettu kävijämäärä tulee olemaan noin 70 000.

Festivaalialueen porteille muodostui Weekend-festivaalin tiedottaja Tomi Lindblomin mukaan noin 300 metrin jono, kun ne avattiin iltapäivällä. Ruuhka kuitenkin tasoittui nopeasti.

”Jonossa oli hyväntuulisia ihmisiä. Tämä on hyvän mielen festari”, Lindblom kuvaili.

Helsingin ympäristökeskuksen päätöksellä konsertit saavat jatkua Weekendissä tänä vuonna molempina iltoina puoleenyöhön asti. Viime vuonna soiton oli lakattava toisena iltana jo kello 23.

Weekendin perjantain esiintyjiä olivat muiden muassa Steve Aoki, joka tunnetaan tavastaan heitellä yleisöä kermakakuilla, sekä kotimainen poptähti Antti Tuisku. Lauantaina lavalle nousevat esimerkiksi Hardwell, Armin Van Buuren ja Tiësto.

Oikaisu 5. 8. kello 21.40: Jono muodostui festivaalialueen porteille, ei rannekkeiden noutopisteelle. Weekend-festivaaleilla ei ole rannekkeiden noutopisteitä.

Akseli Valmunen / HS
Tänä vuonna konsertit saavat jatkua molempina iltoina puoleenyöhön asti.
Tänä vuonna konsertit saavat jatkua molempina iltoina puoleenyöhön asti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat