Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kallio Block Party levittäytyi laajemmalle kuin koskaan

Korttelijuhla houkutteli tuhansia ihmisiä Linjoille, Tokoinrantaan ja Ympyrätalon ympäristöön

Kaupunki
 
Linjat muuttuivat festarialueeksi Kallio Block Partyssa
Linjat muuttuivat festarialueeksi Kallio Block Partyssa
Korttelijuhlissa kävijöitä niin lähikulmilta kuin Pohjois-Karjalasta asti. Toimittaja: Juho Jokinen, kuvaus ja leikkasu: Esa Syväkuru

”Piti mennä katsomaan tänään kämppiä, mutta ne jäivät nyt katsomatta”, harmitteli joensuulainen Olli Hiltunen Kolmannella linjalla Helsingin Kalliossa lauantaina iltapäivällä. Tai ei harmia ehkä sittenkään ollut oikeasti ilmassa, sillä Hiltunen ja Juuassa asuva Antton Kokkonen päätyivät sattumalta Kallio Block Party -tapahtumaan, joka levittäytyi entisen työläiskaupunginosan kaduille ja puistoihin.

Neliöiden hyötykäytön arvioimisen sijasta Pohjois-Karjalan miehet tutkailivat elektronisen musiikin rytmejä Kallion sydämessä, maineikkaan Pub Sirdien kupeeseen rakennetun Kolmosvaihde-lavan edustalla.

Jo kuudetta kertaa järjestetyn korttelijuhlan tunnelma miellytti Hiltusta ja Kokkosta.

”Ihmiset ovat iloisia ja tanssivat – ei ole näkynyt mitään tappeluita”, Kokkonen sanoi.

Havainto sai tukea myös komisario Arto Laitiselta. Ainakaan alkuiltaan mennessä Block Party ei ole aiheuttanut lisätyötä poliisien lauantaihin.

”Meillä on käynnissä nuorisovalvontaviikonloppu, eli tehostetusti valvomme muun muassa nuorten alkoholinkäyttöä”, Laitinen kertoi.

Poliisin painopistealue on Laitisen mukaan lauantaina Kalliota enemmän Kyläsaaressa, jossa lähes 35 000 ihmistä juhlii Weekend-festivaaleilla. Sekin tapahtuma on sujunut ainakin alkuiltaan asti ilman vakavia järjestyshäiriöitä.

Block Party veti Kallioon arviolta tuhansia ihmisiä. Kävijämäärän arviointia hankaloittaa se, että maksuton ja aitaamaton tapahtuma levittäytyi tänä vuonna Ympyrätalolta Tokoinrantaan ja Linjoille asti. Viime vuonna korttelijuhla oli Kurvissa, ja autot saivat väistyä noin 10 000 juhlijan tieltä Hämeentieltä.

Myös tällä kertaa katuja suljettiin, mutta liikennehaitta on jäänyt vuoden takaista lievemmäksi.

Akseli Valmunen / HS
Kati Väyrynen ja Iivo Brelo istuivat keskellä Toista linjaa kuunnellen musiikkia.
Kati Väyrynen ja Iivo Brelo istuivat keskellä Toista linjaa kuunnellen musiikkia.

Kallio Block Party järjestettiin perinteiseen tapaan vapaaehtoisvoimin ja Kallio-liikkeen luotsaamana. Talkootöitä ovat tekemässä muiden muassa Elisa Kuusela ja Laura Kontiala, jotka työntelivät roska-astioita katufestivaalin ensi tunteina Toisella Linjalla.

Kaikissa Block Party -tapahtumissa talkoissa olleen Kontialan mukaan järjestäjät panostivat tänä vuonna entistä ponnekkaammin roskaamisen ja muiden sotkujen hillitsemiseen jo ennakolta. Esimerkiksi bajamajoja oli rahdattu Kallion kaduille tällä kertaa sata, kun vuosi sitten niitä oli vain 50.

Block Partyn ympäristöryhmään kuuluvat Kuusela ja Kontiala muistuttivat myös juhlijoiden omasta vastuusta. Mahdollisimman vähäiset sotkut, kuten virtsat porttikongeissa, tukevat osaltaan sitä, että tapahtuma voi jatkua myös tulevina kesinä.

”Ei se ole mitään rakettitiedettä, että jokainen laittaa omat roskansa roskikseen”, Kontiala sanoi.

Kallio-liike uudisti Block Partya tänä vuonna ”yksilöllisempään ja intiimimpään suuntaan”. Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi siinä, että musiikkilavat ovat aiempaa pienempiä ja ne on myös levitetty laajemmalle alueelle kuin koskaan.

Block Party elävöittää erityisesti Ympyrätalon seutua, joka ei perinteisesti ole vilkkaimpia alueita Kalliossa.

Juhlat kello 14 aloittaneen rap-kokoonpano Gasellien jälkeen yleisölle on ollut tarjolla monenmoista musiikkia: muun muassa funkia sekä housea. Ohjelmassa on myös esimerkiksi tanssia, sirkusta ja skeittausta.

Akseli Valmunen / HS
Tommy Berg tuli Kallio Block Party -tapahtumaan tunnelman vuoksi. ”Aiempina vuosina on ollut parempia esiintyjiä”, hän sanoi.
Tommy Berg tuli Kallio Block Party -tapahtumaan tunnelman vuoksi. ”Aiempina vuosina on ollut parempia esiintyjiä”, hän sanoi.

Vastikään Toiselle linjalle muuttaneen, kolmannen polven stadilaisen Anu Linkiön mielestä on upeaa, että kotiovesta voi astua suoraan festivaaleille.

”Tämähän on ihan mahtava tapahtuma. Enemmän vaan tällaisia”, Linkiö totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat