Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolet helsinkiläisistä puoltaa Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävien siltojen rakentamista

Helsinkiläiset eivät kuitenkaan hyväksyisi Kruunusiltojen kustannusten nousua.

Kaupunki
 
WSP Finland
Kruunusiltojen kustannusarvio on 259 miljoonaa. Havainnekuva.
Kruunusiltojen kustannusarvio on 259 miljoonaa. Havainnekuva. Kuva: WSP Finland
Fakta

Kruunusillat

 Laajasalon ja Helsingin kantakaupungin välille suunnitellaan niin kutsuttuja Kruunusiltoja. Siltojen päälle tulisi pikaraitiotie sekä pyörä- ja kävelytiet. Autokaistoja ei tule.

 Yhteensä Laajasalosta Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta Merihakaan kulkevat sillat olisivat lähes kaksi kilometriä pitkät. Pikaraitiotien ympärille rakennetaan tiivistä kaupunkia.

 Raitiovaunulla matkustajat pääsisivät Helsingin keskustasta Laajasalon perällä sijaitsevaan Yliskylään 25 minuutissa.

Noin puolet helsinkiläisistä kannattaa Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävien Kruunusiltojen rakentamista. Asia käy ilmi Kulosaarelaiset ry -kaupunginosayhdistyksen TNS Gallupilla teettämästä mielipidekyselystä.

Hankkeen vastustajien leiriin kuuluu 30 prosenttia kaupunkilaisista. 24 prosentilla ei ole asiasta mielipidettä. TNS Gallupin mukaan aineisto edustaa 15–74-vuotiaita helsinkiläisiä.

Helsingin kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää Kruunusiltojen rakentamisesta tänä syksynä. Kulosaarelaiset ry on valittanut Kruunusiltojen liikennesuunnitelmasta Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kruunusiltojen kustannusarvio on 259 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi hanke vaatii noin sadan miljoonan euron investointeja raitiovaunuihin ja raitiovaunuvarikkoon. Kyselyssä hankkeen kustannuksiksi kerrottiin ”vähintään 400 miljoonaa”.

Kyselyn mukaan hankkeen kannatus laskisi 22 prosenttiin, jos sen kustannukset nousisivat 50 prosentilla. Helsingin suurten rakennushankkeiden budjeteilla on ollut tapana venyä. Esimerkiksi Länsimetron Helsingin alueella sijaitsevan rataosuuden hinta nousi viidenneksellä alkuperäisestä.

Kyselyn mukaan 61 prosenttia helsinkiläisistä kannattaisi vaihtoehtoista toteutustapaa, jos liikenneyhteydet ”Laajasalosta Helsinkiin” voitaisiin toteuttaa edullisemmalla, mutta yhtä tehokkaalla tavalla. Sitä, mikä tällainen tapa voisi olla, kyselyssä ei nimetä.

Helsinki on selvittänyt eri vaihtoehtoja Laajasalon ja kantakaupungin yhdistämiseksi. Tämänhetkisessä suunnitelmassa siltojen päälle tehtäisiin pikaraitiotie sekä pyörä- ja kävelytiet. Autokaistoja ei tehtäisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat