Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin supervirkaan yli 20 hakijaa – apulaiskaupunginjohtaja mukana

Myös Helsingin kansliapäällikkö Tuula Saxholm tavoittelee paikkaa

Kaupunki
 
Seppo Solmela
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Kuva: Seppo Solmela
Fakta

Kansliapäälliköksi hakeneet

 Tom Främling, Mantof Oy

 Markku Havukainen, CGI Logica

 Jyrki Heinonen, Pääesikunta

 Timo Helander, viimeksi Nokia

 Sirkka Hiltunen, Posti

 Ilpo Laitinen, Helsingin kaupunki

 Risto Nurkkala, yrittäjä

 Henri Paloniemi, sivutoiminen yrittäjä

 Pertti Reijonen, Helsingin kaupunki

 Marja-Leena Rinkineva, Helsingin kaupunki

 Sami Sarvilinna, Helsingin kaupunki

 Anu Savolainen, Aleksipaino Oy

 Emilia Savolainen, Siilinjärven kunta

 Jouni Savolainen, Maanpuolustuskorkeakoulu

 Tuula Saxholm, Helsingin kaupunki

 Ismo Siikaluoma, Rajavartiolaitos

 Vesa Similä, viimeksi Nokia

 Marianne Tikkanen, Fortum

 Marita Toikka, Imatran kaupunki

 Mika Tuomi, Sokos Hotels Oy

 Tuomas Tyrsky, OP-vakuutus

 Ritva Viljanen, Helsingin kaupunki

 Hannu Wuorela, HW Investment

Helsingin kaupungin kansliapäällikön virkaa haki 23 henkilöä. Kansliapäällikön virka on ensimmäinen täytettävä, kun Helsingin täydellisesti muuttuvaa uutta johtamisjärjestelmää aletaan rakentaa.

Hakijoista ehkä varteenotettavin nimi on Ritva Viljanen. Viljanen (sd) on nykyinen Helsingin kaupungin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Suomen sisäministeriön kansliapäällikkönä. Vahva nimi haussa on myös Helsingin kansliapäällikkö Tuula Saxholm, joka siirtyi keväällä eläkkeelle jääneen Tapio Korhosen tilalle.

Nykyisestä Helsingin kaupunginkansliasta virkaan hakevat niin ikään elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva sekä kaupunginlakimies Sami Sarvilinna.

Muista virkaa hakeneista mainittakoon yksikönjohtaja Ilpo Laitinen Helsingin kaupungin rakentamispalveluista (Stara) ja Imatran kaupungin hallintojohtaja Marita Toikka.

Kansliapäällikkö on supervirkamies, joka muun muassa johtaa kaupungin keskushallintoa ja on tulevien neljän toimialajohtajan esimies. Neljä toimialaa syntyvät, kun nykyiset 31 virastoa ja liikelaitosta vuonna 2017 lakkautetaan ja kaupunkia alkavat johtaa poliittiset pormestarit ja toimialajohtajat.

Kansliapäällikkö toimii kaupunginhallituksen, sen alaisuuteen tulevien jaostojen sekä pormestarin esittelijänä. Päätöksentekoa ohjatessaan hän käyttää näin ollen suurta valtaa.

Toisin kuin esimerkiksi nykyisten kaupunginjohtajien valinnassa on ollut mahdollista, kansliapäällikön virkaan ei kutsuta, vaan virka täytetään hakijoiden joukosta. Prosessia pyörittävä rekrytointityöryhmä kokoontuu jo tämän viikon keskiviikkona päättämään siitä, ketkä se kutsuu haastateltavaksi.

Aikataulu on tiukka. Kaupunginhallituksen esitys kansliapäälliköksi pyritään saamaan Helsingin valtuuston päätettäväksi syyskuun viimeiseen kokoukseen 28. syyskuuta.

Myös neljän toimialajohtajan valinta pyörähtää käyntiin tänään syksyn ensimmäisessä kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa virat päätettäneen perustaa. Toimialajohtajat johtavat tulevassa johtamisjärjestelmässä neljää toimialaa, jotka korvaavat nykyiset virastot ja liikelaitokset: kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa, kaupunkiympäristön toimialaa, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimialaa sekä sosiaali- ja terveystoimialaa.

Toimialajohtajien haku käynnistyy sekin pikaisella aikataululla. Kaupunginhallituksen esitykset johtajiksi pyritään saamaan valtuuston päätettäväksi 30. marraskuuta kokoukseen.

Haku Helsingin kaupungin kansliapäällikön virkaan päättyi tänään maanantaina kello 16.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat