Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL nostaa tekstiviestilipun hintaa – mobiililippu halpenee

Kaupunki
 
Janne Järvinen / HS
Raitiovaunuissa kelpaa sekä tekstiviestilippu että mobiililippu.
Raitiovaunuissa kelpaa sekä tekstiviestilippu että mobiililippu. Kuva: Janne Järvinen / HS

Helsingin seudun liikenne (HSL) ohjaa matkustajia valitsemaan mobiililipun tekstiviestilipun sijasta. Näin voi ainakin päätellä siitä, että tekstiviestilipun hinta nousee ensi maanantaina 30 sentillä – mobiililippu sen sijaan halpenee saman verran.

Helsingin sisäisessä liikenteessä toimiva tekstiviestilippu maksaa vielä tällä hetkellä 2,60 euroa. Vastaavan mobiililipun hinta on puolestaan 3,20 euroa, ja muutoksen jälkeen yksi lippu maksaa 2,90 euroa eli saman verran kuin tekstiviestilippu.

Mikäli Helsingin sisäisen lipun ostaa kuljettajalta tai konduktööriltä, on hinta 3,20 euroa.

Tekstiviestilipulla voi matkustaa vain Helsingin alueella. Se toimii metrossa, raitiovaunuissa, lähijunaliikenteessä, Suomenlinnan lautalla sekä runkolinjan 560 busseissa ja metron itäisillä liityntäbussilinjoilla.

Mobiililippu on puolestaan kertalippu, jonka voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille ja kaikkiin liikennevälineisiin. Ennen mobiilipun ostamista matkustajan pitää ladata älypuhelimeensa maksuton HSL Mobiililippu -sovellus.

HSL esittää yleisestikin hinnankorotuksia matkalippujen hintoihin. Hintoihin on tulossa keskimäärin 5,5 prosentin korotus vuonna 2017.

Kyseessä on kova korotus: aiemmin korotus on vaihdellut yhden prosentin ja 4,9 prosentin välillä HSL:n toiminta-aikana. HSL perustelee matkalippujen hinnankorotuksia isoista joukkoliikennehankkeista, kuten länsimetrosta, sukeutuneilla kustannusten kasvulla.

HSL:n hallitus käsittelee asiaa lokakuun lopussa, jolloin vasta selviää, miten paljon lipunhintoja todellisuudessa korotetaan.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin maanantaina 15. elokuuta. Aikataulumuutoksia voi tarkastella HSL:n nettisivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat