Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaientamisesta sanottua

Kirjoitin (HS 3.8. ja 4.8.) Peijaksen sairaalan sisäilmaongelmista ja siitä, että toimittajan työssä törmää aika ajoin siihen, että julkisen alan työntekijöiden sananvapautta rajoitetaan. Vaientaminen kirvoitti lukijapalautetta, josta osan julkaisemme nyt tässä.

Kaupunki
 

”Julkisella sektorilla kritiikkiä esittäneiden tai ilmiannon tehneiden työssä oleminen voidaan tehdä vaikeaksi tarkoituksena savustaa heidät ulos. Erityisesti he joutuvat kärsimään, jos kritiikki tai ilmianto uhkaa organisaatiossa merkittävän henkilön ja tämän lähipiirin valta-asemaa. Pahimmassa tapauksessa kaikki keinot, joilla ilmiannon tehneet tai kritiikkiä esittäneet voidaan henkisesti nujertaa, pyritään hyödyntämään.

Keinoja kritisoijan lannistamiseksi voivat olla: epämiellyttävimpien töiden, huonoimpien työskentelytilojen ja loma-aikojen antaminen, jättäminen tiedonkulun ulkopuolelle, mielipiteiden vähätteleminen, kuulematta jättäminen ja vääristeleminen, kokonaan uusien sääntöjen keksiminen ja sellaisten sääntöjen noudattamisen vaatiminen, jota ei ole aikaisemmin noudatettu, kollektiivinen syylliseksi leipominen ja epäasialliset mielenilmaukset, eristäminen työyhteisöstä, ylenemisen ja etenemisen estäminen.”

Sama meno valtiolla ja kunnissa

”Yksittäisen konstaapelin tasolla vaientamisesta voi kertoa esimerkkinä, että jos poliisikoiranohjaaja tuntuu esimiehistä niin sanotusti hankalalta, häneltä saatetaan aivan vakavalla naamalla kysyä: ”Ajattelitko mahdollisesti vielä saada uuden koiran, kun vanha lähtee eläkkeelle?”

Virkamiehenä jo liian pitkään

”Pelottaa kirjoittaa tätä, koska meidän firmassamme eletään potkujen pelossa, jos vuotaa julkisuuteen vääriä asioita. Kirjoitan tätä siksi, ettei [valtion]yhtiön johtoa kiinnosta työntekijöiden terveys, turvallisuudesta puhumattakaan. Myös viranomaiset ovat passiivisia. Yhtiö ei ole vastannut työntekijöiden yhteydenottoihin.”

Joonas

”Vantaan koulukeississä kävi juuri näin. Tuomelan koulun opettajat vaiennettiin täysin. Samoin Hämeenkylän koulun, jota nyt puretaan. Tämä antaa mahdollisuuden valtuutetuille ja virkamiehille yksipuolistaa ja vääristää asioita. Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmat selvisivät vasta vanhempien aktiivisuuden kautta. Opettajat eivät ole tulleet omilla mielipiteillä esiin huolimatta oireilusta.”

Vantaalainen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat