Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hornet-hävittäjä jyrisee Helsingin yllä viikonloppuna

Lentonäytöksellä juhlistetaan Malmin lentokentän 80-vuotista historiaa

Kaupunki
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Suomen ilmavoimien F-18 Hornet.
Suomen ilmavoimien F-18 Hornet. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Malmin lentokentällä järjestetään viikonloppuna lentonäytös, jossa on mukana Ilmavoimien Hornet-hävittäjä. Lentonäytöksellä juhlistetaan Malmin lentokentän 80-vuotista historiaa.

Yhden F-18 Hornetin lisäksi lauantaina ja sunnuntaina järjestettävissä näytöksissä on mukana neljän Hawk-harjoitussuihkukoneen muodostama Midnight Hawks -taitolento-osasto.

Lentonäytöksestä aiheutuu melua, josta on tapahtuman järjestäjien mukaan ilmoitettu asianmukaisesti ennakkoon Helsingin ympäristökeskukselle ja lähiseudun asukkaille. Lentomelua on luvassa paitsi tapahtumapäivinä lauantaina ja sunnuntaina myös harjoituspäivinä torstaina ja perjantaina.

Lentonäytös veti viime vuonna Malmille kahden päivän aikana noin 40 000 hengen yleisön.

Malmin lentokentän tilalle on tulossa tulevaisuudessa asuntoja. Valtio on jo päättänyt vetäytyä Malmilta kuluvan vuoden loppuun mennessä, mutta lentoharrastajat ja muut Malmin lentokentän säilyttämistä vaativat aktiivit eivät ole vielä luovuttaneet.

Malmin lentokentän ystävät ry kertoi viime viikolla päivittäneensä Uudenmaan Ely-keskukselle jo viime vuonna jättämäänsä suojeluhakemusta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat